14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

“Час діяти, Україно!”: на Прикарпатті стартував грантовий конкурс для громадського сектору

4 травня Фонд «МХП-Громаді» оголосив грантовий конкурс «Час діяти, Україно!» для локальних громадських ініціатив. Взяти участь можуть і мешканців Івано-Франківської області.

Загальний бюджет становить 7 млн грн. Розмір фінансування одного проєкту – до 100 000 гривень. Одна команда має змогу подати одну або більше проєктних заявок.

“Під час повномасштабної війни локальні виклики нікуди не зникають. Натомість додаються нові: від адаптації переселенців (яка, згідно з дослідженням, не скрізь є системною), збільшення тиску на медзаклади в громадах до значної потреби в усіх регіонах місць психологічної реабілітації та відновлення. Тому щоб підтримати громади й активістів у їхньому бажанні створити навколо себе кращий, ефективніший, здоровіший простір, ми продовжуємо наш щорічний грантовий конкурс “Час діяти, Україно!”, – коментує Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду “МХП – Громаді”, який є організатором конкурсу “Час діяти, Україно!”.

Конкурс діє у 12 областях України: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській.

Тематика проєктів, які можуть отримати фінансування, – широка: від освітніх, медичних, інфраструктурних до ініціатив з реабілітації ветеранів та підтримки розвитку української культурної ідентичності. 

“Головна умова: учасники конкурсу мають чітко обґрунтувати важливість розв’язання конкретної проблеми для місцевої громади/регіону. Проєкти мають бути реакцією на суспільні запити, бути важливими для певного закладу (школа/садок), невеликого населеного пункту чи громади. Тільки тоді відбудеться синергія зусиль й ми побачимо хороший результат”, – пояснює Володимир Панченко, керівник національних проєктів благодійного фонду “МХП – Громаді”.

Хто може брати участь у конкурсі: органи місцевого самоврядування, комунальні установи, освітні заклади, заклади охорони здоров’я, неурядові організації. 

Проєктні пропозиції приймаються з 4 травня до 1 червня 2023 року. Заявки подаються на сайті конкурсу: https://timetoact.com.ua/. У разі виникнення питань щодо заповнення документів можна писати організаторам на пошту timetoact@mhp.com.ua 

Попередньо результати конкурсу будуть оголошені 20 червня 2023 року.

Додамо, що 12 травня об 11:00 у залі Городенківської міської ради (вул. Богуна, 11) відбудеться презентація, де можна буде дізнатися про основні критерії відбору проєктів, поставити питання організаторам та послухати про минулорічні успішні кейси переможців цього конкурсу.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд