14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

«Жоден з них не отримує зарплату», – у міськвиконкомі розповіли, хто та за що отримує гроші від громади

Жоден з 25 членів міськвиконкому м. Івано- Франківськ на громадських на засадах не отримує зарплату. Водночас, кожен з цих посадових осіб відповідає за важливий напрямок у громаді.

На сесії Івано-Франківської міської ради внесли зміни до кількісного і персонального складу виконавчого комітету. Таким чином станом на березень 2023 року до головного виконавчого органу Івано-Франківської громади входить 56 осіб, пишуть Версії.

Івано-Франківська громада остаточно сформувалась в 2020 році. 12 червня 2020 року Уряд затвердив новий адміністративно-територіальний устрій базового рівня. Відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів, в Україні сформовано 1469 територіальних громад. Івано-Франківська міська територіальна громада включала вже 19 населених пунктів, її площа зросла більше, ніж втричі.

Збільшилась і чисельність громади: якщо в 2019 році населення Івано-Франківська становило 236 602 осіб, то станом на кінець 2022 року в громаді проживає 301 550 осіб. Зі збільшенням громади збільшився і кількісний склад виконавчого комітету.

За законом, до складу виконавчого комітету обов’язково входить голова громади, його заступники, секретар ради, керуючий справами виконавчого комітету, керівники виконавчих органів ради, старости. Оскільки Івано-Франківська громада об’єднала навколо обласного центру ще 18 сіл (Березівка, Братківці, Вовчинець, Добровляни, Драгомирчани, Камінне, Колодіївка, Крихівці, Микитинці, Підлужжя, Підпечери, Радча, Тисменичани, Угорники, Узин, Хриплин, Черніїв, Чукалівка), то окрім міського голови та його заступників до складу виконкому ввійшло 18 старост приєднаних сіл.

Також закон регламентує, що до виконавчого комітету можуть входити й інші особи, наприклад, приватні підприємці, директори комунальних закладів, начальники місцевих відділів поліції тощо. Наразі таких осіб у франківському виконкомі – 25, всі вони – представники різних галузей. Ці люди – члени міського виконавчого комітету на громадських засадах.

Всі члени міськвиконкому на громадських не отримують жодної копійки заробітної плати від громади.

Щодо міського голови, його заступників, старост – то вони отримують зарплатню відповідно до посад, які обіймають. При цьому, більшість заступників міського голови працюють в департаментах та інших структурних підрозділах міськради.

Наприклад, заступниця мера Вікторія Дротянко очолює Департамент освіти та науки, заступник мера Руслан Гайда – директор Департаменту по взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями, заступник мера Микола Вітенко – директор Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства, заступник міського голови Віталій Федорів – директор Департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами, заступник міського голови Михайло Смушак – директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики, а заступник міського голови Тарас Полатайко – директор Департаменту благоустрою.

“Наголошую, що жоден із членів виконавчого комітету не отримує за цю роль заробітної плати. Не передбачено такого, що платять за те, що ти входиш у структуру виконавчого комітету, як виконавчого органу”, – відмітив в одному з інтерв’ю керуючий справами виконавчого комітету Ігор Шевчук.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд