14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Руслан Марцінків відвідав Івано-Франківський офіс Херсонського державного університету

У квітні – річниця переміщення ХДУ на базу Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника, тож Івано-Франківськ став прихистком для нашої команди та ще для багатьох жителів Херсонщини.

Про це пише ректор ХДУ Олександр Співаковський у фейсбуці

«За це ми щиро вдячні ректорові ПНУ Ігор Цепенда та всій громаді на чолі з паном Марцінківом. До речі, з якими б питаннями, навіть соціально-побутового характеру, ми  не звертались до місцевої влади, завжди мали позитивне вирішення», − зазначає пан Співаковський.

Ректор ХДУ також розповів, що провів екскурсію по нашому корпусу, який завдяки підтримці Міністерства освіти і науки України, Прикарпатського університету, донорів та, звичайно, команді нашого офісу, значно преобразився.

 «Більше того, завдяки, без перебільшення, героїзму команди нашого херсонського офісу – від технічних працівників до керівників відділів і провідних науковців – нам вдалося зберегти та евакуювати до Івано-Франківська наш архів на майже 700 тисяч справ, частина з яких належать до Національного фонду, зберегти та перевезти наш унікальний гербарій, кадрову та навчальну документацію… Це велика робота, про яку мав можливість розповісти міському голові»,− зазначив ректор ХДУ.

За інформацією ректора ХДУ  міський голова Івано-Франківська поринув у атмосферу Херсона, бо на стінах – світлини з виставки проектора Максим Вінник, де рідні нам краєвиди, які нас підтримують та надихають.

« В аудиторії міський голова на дошці залишив напис: «Херсон + Івано-Франківськ = Україна!», який ми обіцяємо не витирати за можливості)», − зазначив Співаковський.

Також Олександр Співаковський подякува ректору ПНУ імені Стефаника Ігорю Цепенді за організацію цього візиту.

«Звичайно, що запросив пана Руслана до нас в гості, як тільки буде дозволяти безпекова ситуація і подарував наше видання «Чорний лебідь» в історії Херсонського державного університету, або хроніки релокованого вишу». Через війну наш університет увійшов в історію Івано-Франківська, а перебування на Прикарпатті стало вже нашою історією. На згадку, Руслан Марцінків залишив запис у нашій книзі почесних гостей», − резюмував Співаковський.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд