14.2 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Виїзна стоматологія з Івано-Франківська запрацювала для прикарпатських тероборонівців

Асоціація «Україна — Сардинія заради миру» спільно з івано-франківським осередком Асоціації приватно-практикуючих лікарів-стоматологів України створили мобільний виїзний стоматологічний кабінет, котрий тепер працює на благо військових івано-франківської бригади територіальної оборони. 

Ініціатором створення такого мобільного стоматологічного кабінету є начальник медичної служби 102-ї бригади Андрій Гаман. За словами Андрія, пів року пішло на те, щоб «вибити» в італійців автомобіль швидкої допомоги, який потім ще прийшлось відремонтувати та переобладнати під стоматологічний кабінет. Раз на місяць стоматологи приїздять до місця розташування бригади в зоні проведення бойових дій на Запоріжжі та надають бійцям послуги впродовж тижня. 

Вартість такої вже обладнаної чудо-машини обійшлася благодійникам  приблизно у 20 тисяч американських доларів. Проте виїзна стоматологія дійсно необхідна і лише за два дня роботи в районі бойових дій до дантиста звернулось майже 30 осіб. Зубний лікар надає послуги не лише військовим, але й цивільним  — і все абсолютно безкоштовно. 

Варто відзначити, що фінансування здійснюється стоматологічною спільнотою міста Івано-Франківськ — саме вони беруть на себе фінансові витрати функціонування мобільної стоматологічної клініки, щоб зробити і свій внесок в оборону нашої держави від ворога. 

Військові надзвичайно задоволені такою допомогою та радіють, що земляки турбуються про них. Самі ж благодійники кажуть, що їздитимуть до захисників стільки часу, скільки в цьому буде потреба. 

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд