25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Відшкодування пільг чорнобильцям: з обласного бюджету профінансували понад 430 тисяч гривень

З початку року з обласного бюджету профінансовано понад 430 тисяч гривень для відшкодування пільг чорнобильцям.

Про це йдеться на сторінці Івано-Франківської обласної ради, передає Фіртка

Під головуванням голови підкомітету з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Олега Арсенюка відбулося засідання “круглого столу” на тему: «Формування та реалізація державної політики у галузі соціального захисту осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

На засіданні розглянули питання, зокрема, про пенсійне забезпечення, надання медичної допомоги та медичного страхування постраждалих.

Станом на початок цього року на обліку в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення області перебували 4 303 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У 2022 році для виплати компенсацій постраждалим особам з державного бюджету профінансовано 13,5 мільйона гривень.

З обласного бюджету для відшкодування пільг на медичне обслуговування постраждалих громадян профінансовано 1,1 мільйона гривень.

Послугами з санаторно-курортного лікування забезпечено 176 постраждалих громадян категорії 1 на загальну суму 1,6 мільйона гривень та виплачено компенсації замість санаторно-курортного лікування 53 особам на загальну суму 35,8 тисячі гривень.

Проведено 7 засідань комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, при обласній державній адміністрації, на яких розглянуто 36 справ та прийнято рішення про встановлення статусу постраждалих громадян.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд