25.4 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 27 Липня, 2024

Реклама

spot_img

Як Івано-Франківську робити більше: релокація бізнесу та важливі питання зміни ринку праці

У середу, 19 квітня, відбулась дискусія “Теплого Міста” на тему: “Як Івано-Франківську робити більше? Інтеграція ВПО, релокація бізнесу та початок відбудови”.

Так, спікери обговорили важливі питання зміни ринку праці, інтеграції ВПО та релокації бізнесів, передає Фіртка.

Керівниця медіагрупи “Накипіло” Олена Лептуга, поділилась досвідом переїзду та релокації інституції з Харкова та пояснила, чому саме обрали Івано-Франківськ.

“Коли біля кордону збиралась техніка та відчувалося нагнітання ситуації, ми почали планувати що робити, якщо? Хоч ми в це і не вірили, але почали розробляти план, якщо буде евакуація і як діяти для власної безпеки, як вберегти техніку і т.д. Ми прописали кілька маршрутів, куди ми могли б переїхати, щоб продовжувати працювати.

Оскільки у нас конвергентне медіа, де є освітній центр, є радіо, пресцентр і є редакція, то у Франківськ ми перевезли офіс, який був у Харкові. Це дозволило провести кілька подій офлайн, що є взагалі зараз розкішшю, ми зрозуміли наскільки ми скучили за живим спілкуванням.

Частина команди залишається в Харкові, але приїжджає трохи відновитися, а Івано-Франківськ став місцем, яке може відновлювати”.

Засновник рекрутингової компанії “SELECT” Віктор Сорока, розказав про роботу з підприємницьким ринком, як бізнес переживає цю ситуацію. Що відбувається з ринком праці в Україні та Івано-Франківську зокрема.

“Остання статистика по Україні – ми вийшли на 75% довоєнного рівня вакансій, а на заході країни показник навіть вищий. Я думаю, що скоро ми стикнемось з іншою проблемою, коли компанії не будуть мати, де знаходити потрібних спеціалістів.

У нас не дуже розвинене навчання під час роботи, зміна спеціальності, як це працює в західному світі, тому виходить диспропорція: з одного боку безробіття, а з іншого – спеціалістів, які потрібні бізнесу немає.

Подібна ситуація була і до війни. Наявність кваліфікованої робочої сили – це завжди конкурентна перевага для міста. У Франківська є свої плюси та мінуси, з одного боку багато людей приїхало з інших міст і врізноманітнили місцевий ринок праці, з іншого боку – не так багато цих людей тут залишається”.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
21,900ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд