14.3 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

За два роки в Калуській громаді витратили понад 760 тисяч гривень на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ

Замість того, щоб викидати відходи у спеціально відведених місцях – недобросовісні жителі Калуської громади залишають його обабіч дороги, по ярах та канавах.

Щоб ліквідувати стихійні сміттєзвалища міська влада звертається до приватних організацій, які займаються цією діяльністю. І сплачуються ці послуги із коштів платників податків. Про це повідомив міський голова Андрій Найда.

У 2022 році було ліквідовано 17 стихійних сміттєзвалищ (їх обсяг становить 4,7 тис. м.куб.), зокрема, у Калуші, Боднарові, Кропивнику, Мостищі, Тужилові, Середньому Бабині, Студінці. Кошти витрачені на ці заходи склали суму в розмірі 685 897 грн.

У 2023 тільки у Калуші ліквідували 16 стихійних сміттєзвалищ обсягом 299 м.куб. І на ці роботи з бюджету витратили 79 959 грн.

“Зазначу, що послугу «вивіз сміття» здійснює КП “ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ”. Відрадно, що їх робота помітна. Урни для сміття в належному стані, вивіз відходів відбувається вчасно і на прилеглій до смітників території – теж підтримують порядок. Шкода, що не всі мешканці громади усвідомлюють важливість викидання сміття у спеціально відведених місцях. Шкода, що в когось совість мовчить”,- підсумував мер.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд