12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Рідні Героя України Віталія Бондарука з Прикарпаття отримали сертифікат на житло

Президент Володимир Зеленський вручив 30 сертифікатів на отримання квартир військовослужбовцям Сил оборони, яким присвоєно звання Героя України, та родинам полеглих Героїв.

Житлові сертифікати з рук Президента отримали 19 родин Героїв, які віддали свої життя, захищаючи Україну під час повномасштабної російської агресії. Ще 11 Героїв України одержали сертифікати особисто. 

Зокрема, на церемонії вручення була присутня дружина полеглого Героя з Прикарпаття Віталія Бондарукайдеться на сайті глави держави.

Нагадаємо, старший лейтенант Віталій Бондарук загинув у бою під Києвом 25 березня 2022 року, прикриваючи побратимів. Завдяки його мужності вдалося зберегти життя воїнів одного з підрозділів. Перебуваючи під ворожим артобстрілом, офіцер вступив у бій з групою противника та загинув від уламка ворожого снаряда. Цього року йому мало виповнитися 25 років. Бондарук посмертно удостоєний звання Герой України.

Віталій народився на Івано-Франківщині. Закінчив Долинський ліцей-інтернат, Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та Національну академію сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного.

Учасник ООС, близько року брав участь у російсько-українській війні.

«Віталій не був «яскравим» емоційно. Але він був надійним, як стіна. І впертим – упевнено йшов до мети. Плекав мрію вчитися в Національній академії сухопутних військ. І він цього досяг. Мав успіхи в навчанні та спорті. Я пишаюсь своїми випускниками. Болісно переживаю, коли вони йдуть з життя. Повернувся тепер до війська, аби помститися за кожного», – розповів підполковник Олександр Подолян, офіцер-вихователь ліцею, де вчився герой.

Повномасштабну війну Віталій зустрів на посаді командира мінометної батареї 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Побратими з бригади зазначили, що Бондарук був зразком офіцера-українця. Виважений, наполегливий та сміливий.

Поховали Героя у рідному селі. У Віталія залишилися батьки, сестра, дружина Анна та двоє дітей: син Максим і дочка Аліса.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд