14.3 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

“Карпатнафтохім” відсудив у громади Калуша 12 млн гривень

Йдеться про борги, які утворилися за очищення стоків. 6,8 млн гривень з цієї суми фактично “набігло” з дощу.

Про що йдеться, розповідає Інформатор.

Підприємство “Карпатнафтохім” надає послуги з очищення стоків, адже очисні споруди — на його балансі. Оплачує йому за це КП “Калуська енергетична компанія”, яка, в свою чергу, бере відповідну плату зі споживачів. Але ця оплата по тарифу на водовідведення покриває витрати на очищення лише частини стоків — побутових. По факту ж на очисні їх потрапляє значно більша кількість, бо додаються непобутові стоки, зокрема дощові. У результаті “Карпатнафтохім” отримує значні збитки.

Станом на зараз є три судові рішення на користь “Карпатнафтохіму”.

“Ці три рішення судів пройшли всі стадії, тобто далі вже оскаржувати не можна”, — повідомив начальник управління ЖКГ Тарас Фіцак.

Він зазначив, що на основі судових рішень до міської ради звернувся “Карпатнафтохім” з проханням добровільно погасити борги. Звернулася і “Калуська енергетична компанія”, яка пропонує сплатити свою частку — 6 млн 438 тис 178 гривень.

“Це те, що вони виставляють у рахунки споживачам, — пояснив Тарас Фіцак під час засідання позачергової сесії міської ради. — Решта суми, тобто та необлікована різниця, яка не покривається тарифом, відповідно, лягає на плечі Калуської міської ради. Щоб у подальшому не допустити блокування рахунків та зупинки роботи комунального підприємства, пропонуємо погасити цю різницю коштом бюджету. Йдеться про 6 млн 794 тис 918 гривень. В цю суму входить плата за необліковані стоки плюс пені, штрафи, інфляційні витрати — все, що прописано у рішенні суду”.

Депутати міської ради у результаті в Програму фінансової підтримки комунального підприємства “Калуська енергетична Компанія” на поточний рік внесли зміни, додавши майже 6,8 млн гривень.

Як повідомив у коментарі Інформатору директор КЕКу Петро Шевчук, наразі підприємство повернуло вже 832 тис гривень. Часу на добровільну сплату боргу — пів року.

До слова, рішення судів стосуються заборгованості за очищення стоків за листопад-грудень 2021 року та увесь 2022 рік. За поточний рік, очевидно, судові справи та повернення боргів ще попереду.

Тетяна Кіндюх

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд