14.3 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

“Перебуваючи у нас, жінка повірила в Бога”, — монахиня з Івано-Франківщини про прихисток переселенців

З початку повномасштабного російського вторгнення Згромадження Сестер Пресвятої Родини у Гошеві прихистили десятки внутрішньо переміщених осіб.

Про це журналістці Фіртки розповіла сестра Софія, яка проживає у монастирі у Гошеві.

“У нас було дуже багато людей. Сестри наші з Києва. Як почалося повномасштабне вторгнення вони одразу приїхали сюди в Гошів. Люди, яких знали наші монахині, також приїхали до нас. Сестри подали свою інформацію, що у нас є такий дім, в якому можуть перебувати інші люди.

У Львові, Тернополі, в Івано-Франківську були центри, куди люди могли звертатися. У центрах людей направляли, куди ті могли іти жити. То наше згромадження подало таку інформацію в центр і люди прибували. В нас у Моршині ще є такий дім, як у Гошеві.

У Гошеві люди дуже довго жили. Приблизно було 60 осіб. Весь будинок був зайнятий. Переселенці були із Харкова, Києва та зі сходу багато людей. Зараз нікого уже немає”, — зазначила монахиня.

Сестра Софія також поділилась історією вчительки, яка проживала у монастирі.

“Жінка з Харківщини, була директоркою школи. Її школу зайняли окупанти й вона виїхала з того міста. Проте фахівчиня не опустила руки. Зробила навчання онлайн для своїх дітей і вчителів. Допомагала всім, бувши сама без свого житла.

Ця жінка ніколи не ходила до церкви, не молилася. Прийшла до нас і почала вірити у Бога, ходила щодня на Святу Літургію”.
Більше читайте у матеріалі.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд