12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Жінка, яка творила незалежну Україну: в Івано-Франківську презентували книгу про Славу Стецько

В Івано-Франківському музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери презентували книгу “Слава Стецько. Жінка, яка творила незалежну Україну”. Це автобіографія, яка розказана устами самої героїні і записана Дмитром Куделею на диктофон, а з часом розшифрована та подана у цій книзі.
У цьому виданні, каже директор музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук – зафіксована історія унікальної особистісті, яка присвятила своє життя боротьбі за утвердження Української Державності:
“Покійна Слава Стецько – відома громадська діячка, засновниця Конгресу українських націоналістів. голова Організації українських націоналістів, голова Антибільшовицького блоку народів. Її життя тісно було переплетено з Івано-Франківщиною, адже свого часу вона обиралась народним депутатом Верховної Ради по Надвірнянщині і Яремчанщині. Не один раз була в нашому місті і проводила багато заходів громадсько-політичного характеру”.

Особисто знав та працював тоді із Славою Стецько, нинішній голова всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдан Борович. Нині пригадує, як разом їздили на схід країни, з метою пробудити у людях проукраїнську позицію.

До слова, автобіографія Слави Стецько видана теражем у 3 тисячі  примірників, пишуть Версії з посиланням на РАІ.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд