12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Франківські рятувальники отримали протипожежну висотну автодрабину

Компанія «Променергообладнання» поставила протипожежну 32-метрову автодрабину Iveco-Magirus M32L-AS аварійно-рятувальному загону Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Про це пише Галка з посиланням на пресслужбу «Променергообладнання».

Спецмашину виготовлено на заводі Iveco Magirus GmbH у німецькому місті Ульм. Компанія має більше ніж 150-річний досвід виготовлення протипожежної техніки.

«Ще одна автодрабина виробництва Magirus готова до використання українськими рятувальниками. Відповідно до потреби ДСНС, ми доукомплектували техніку всім необхідним обладнанням від провідних європейських виробників, — зазначає Андрій Заліський, директор «Променергообладнання». — Спецтехніка поповнить парк Служби порятунку і допоможе рятувати життя та ліквідовувати складні пожежі».

Автодрабина Magirus – унікальний, інноваційний агрегат. Дублюючий пост керування у люльці дозволяє рятувальнику з точністю до сантиметрів підводити люльку до потрібного місця як по горизонтальній так і по вертикальній площині. Вантажопідйомність люльки – 400 кг, що дає змогу піднятися двом рятувальникам й забрати двох людей. Під час тушіння пожежі водій-оператор може підводити стрілу драбини до зони вогню без людей й через лафетний ствол тушити пожежу.

Верхня секція решітчастої автодрабини має додаткове технічне рішення – ламається навпіл, що дає більше можливостей для проведення протипожежних та рятувальних робіт. Завдяки особливостям конструкції – автодрабину можна також використовувати в якості підйомного крану.

Передана франківським рятувальникам протипожежна автодрабина має розширений функціонал. Компанія «Променергообладнання» доукомплектувала машину додатковим обладнанням. Установка отримала пожежні напірні рукава Gollmer & Hummel GmbH, пересувний пінозмішувач Delta Fire Ltd, лафетний ствол ALCO, гідравлічний пристрій на акумуляторах WEBER-Hydraulik GmbH, пожежні шоломи, сигнальні ліхтарі.

Рятувальники з Івано-Франківська та водії-оператори пройшли тижневе навчання на заводі Magirus у Пожежній академії підприємства. Навчальний курс організувала компанія «Променергообладнання» — офіційний постачальник Magirus GmbH в Україні.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд