14.3 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

На зимове розчищення 600 кілометрів доріг у Франківській громаді є десять спецавтомобілів

На обслуговування 600 кілометрів асфальтних, гравійних і ґрунтових доріг Івано-Франківської громади, КП “Муніципальна дорожня компанія” має десять снігочисних та солерозкидальних машин. Але шість з них ще потрібно буде переобладнати. 

Про це 23 жовтня під час брифінгу в міській раді повідомив директор комунального підприємства “Муніципальна дорожня компанія” Віталій Бурко, пише Галка

Віталій Бурко зазначив, що ці автомобілі універсальні, тому наразі ними перевозять сміття, листя, щебінь, і асфальт:

“За прогнозом погоди слідкуємо, якщо будемо бачити погіршення ситуації, то буде відповідний наказ департаменту комунального господарства і розпочнемо переобладнання. Для переобладнання потрібно десь два-три, може чотири дні, залежно від типу механізму”, — каже директор КП «Муніципальна дорожня компанія».

З доступних десяти спецмашин, не потрібно переобладнувати чотири, тому, за словами Віталія Бурка, при раптовій зміні погодних умов, колапсу на трасах громади не виникне, адже автівки будуть готові до роботи.

Дня розчищення від снігу пішохідних зон, тобто тротуарів і скверів, у комунальному користуванні є вісім тракторів:

“Вони також будуть переобладнанні при потребі”, — додав Бурко.

З минулого року на балансі підприємства залишилося близько 1 200 тонн технічної солі й 1 800 тонн піскосоляної суміші. Також до зими “Муніципальна дорожня компанія” вже закупила штикові лопати для очищення снігу і поремонтували ящики. Але, за словами директора підприємства, ящики вони ще не розвозили:

“Можливо цього тижня почнемо розвозити. Але якщо скоро розвести, то зараз їх поломлять, понищать, а доведеться ремонтувати”, — зауважив Віталій Бурко.

Наразі тривають торги на додаткову закупівлю всіх необхідних матеріалів для боротьби з ожеледицею. На тендер з придбання технічної солі є три претенденти:

“Наші фахівці розглядають їхні пропозиції. Але хочу одразу сказати, що в процесі торгів ціна упала. Якщо очікувана вартість була 20 мільйонів гривень, про що писали ЗМІ, то після торгів, зразу стало 15 мільйонів”, — каже Бурко.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд