11.4 C
Ivano-Frankivsk
Неділя, 8 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

В Івано-Франківську відбулася зустріч із родинами захисників, які загинули в російсько-українській війні

У п’ятницю, восьмого березня в Івано-Франківській ОДА відбулася зустріч із родинами Героїв, які загинули в російсько-українській війні.

Про це пише Фіртка з посиланням на сайт Івано-Франківської ОВА.

До обговорення проблемних питань долучилися радник голови ОДА Володимир Веркалець, начальник управління з питань ветеранської політики ОДА Роман Примич, в.о. голови Івано-Франківської райдержадміністрації Дмитро Мариневич,  представники відділу звернень громадян облдержадміністрації, голови територіальних громад, працівники управління соціального захисту населення, представники територіальних громад, відповідальні за соціальний захист населення, та члени родин загиблих (померлих) захисників України.

«Великий біль та сумна звістка  у свій час прийшла і у ваші родини, бо ви втратили найдорожче  – своїх синів та чоловіків.

Сьогодні заради світлої  пам’яті про наших янголів ми повинні  бути разом, вирішувати всі нагальні проблеми, які вас турбують. Будьте певні – ми не залишимо вас на одинці з бідою», – зазначила Людмила Сірко.

Людмила Сірко розповіла про  проєкти «Турбота про родину Героя» та «Доступні ліки». А також окреслила роботу новоствореного управління ветеранської політики, яке очолює ветеран війни Роман Примич.

Своєю чергою Роман Примич поінформував присутніх про соціальні пільги, доступні членам родин загиблих Героїв відповідно до чинного законодавства України.

Захід  відбувся у форматі діалогу, де кожен зміг висловитись, отримати відповіді на запитання. Обговорили стан соціального та юридичного захисту родин загиблих Героїв, а саме: оформлення  соціальних та пенсійних виплат для родин загиблих;  безкоштовне лікування родин; компенсації виплат на комунальні послуги; пільги для дітей, батьки яких зникли безвісти; отримання коштів за загиблого брата; проходження ВЛК та особливості проведення ДНК-експертиз.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд