13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Інформація про діяльність Управління комунального майна Івано-Франківська

У лютому місяці цього року Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства Івано-Франківської міської ради забезпечено надходження до місцевого бюджету коштів від використання комунального нерухомого майна, відмінного від земельних ділянок, в сумі 9 400,294 тис.грн.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Департамент комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради


Забезпечено надходження коштів до місцевого бюджету у січні місяці цього року від оренди комунального майна в сумі 4 450,0 тис.грн. та коштів від приватизації комунального майна в сумі 4 952,294 тис.грн.


Станом на 01.03.2024 року було проведено 6 аукціонів з передачі в оренду об’єктів комунально майна, а також укладено 6 договорів оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності.


Також лютому місяці укладенено договорів купівлі-продажу реалізованого з аукціону через ЕТС «Прозорро.Продажі» нежитлових приміщень площею 11,9 кв.м на вул. Короля Данила, 37 у м. Івано-Франківську, до міського бюджету від продажу якого перераховано 160,15 тис.грн.


На виконання відповідних рішень Івано-Франківської міської ради від Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства опрацьовано та підготовлено матеріали для укладення та нотаріального посвідчення попередніх договорів купівлі-продажі двох об’єктів малої приватизації нежитлових приміщень на вул. Гетьмана Мазепи, 58А та нежитлових приміщень в будинку на вул. Василя Стуса, 7, приватизацію яких планується провести у березні цього року.


Від реалізації цих двох об’єктів до місцевого бюджету надійде 1 830,429 тис.грн.


Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства у лютому місяці на виконання рішень міської ради оприлюднено через ЕТС «Прозорро.Продажі» інформацію про включення в переліку об’єктів, які підлягають приватизації об’єктів комунальної власності та оголошено проведення аукціонів через ЕТС «Прозорро.Продажі» двох об’єктів комунальної власності, від продажу яких очікується отримати біля 3,0 млн.грн.


Проведення аукціонів планується 12 та 18 березня місяця цього року.


Окрім цього Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства на виконання рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №1401 від 27.10.2023 року «Про організацію дій з проведення інвентаризації майна комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади», продовжується робота з опрацювання інформації отриманої від підприємств (установ, організацій), які є балансоутримувачами об’єктів нерухомості, що належать до комунальної власності територіальної громади.


Отриманий від цієї роботи результат має на меті оптимізувати управління комунальним майном, провести інвентаризацію, впровадити сучасну ІТ систему та впровадити механізми максимально ефективного використання майна на користь громади.


Паралейльно йде робота з розробки програпмного забезпечення, яке в подальшому буде безкоштовно передане для використання Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства Івано-Франківської міськоїради.


Також 21 лютого в приміщенні інноваційного центру – Промприлад.Реновація Центром економічної стратегії спільно з Прозорро.Продажі та Івано-Франківською міською радою за підтримки програми «U-LEAD» в рамках реалізації проєкту «Вдосконалення управління комунальними активами для відновлення громад» було проведено відкритий захід «Інвестиційне меню міста Івано-Франківська».


В рамках проведеного відбулась презентація об’єктів комунальної власності (нерухомого майна, земельних ділянок), які найближчим часом місто планує передати в оренду через державні онлайнаукціони, а також реалізувати через ЕТС «Прозорро.Продажі».

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд