13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Понад 60 військових з Івано-Франківської громади перебувають у полоні, 85 захисників вважаються зниклими безвісти — Марцінків

Станом на 22 лютого 2024 року, захищаючи Україну від російського окупанта, загинули понад 400 військовослужбовців з Івано-Франківської громади.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише Фіртка.

Ще 85 захисників вважаються зниклими безвісти. Також, понад 60 військових перебувають у російському полоні.

«Зниклих безвісти та тих, хто у полоні дуже чекають вдома. А тих, хто поклав своє життя задля перемоги України, гідно вшанують у громаді.

Ми стараємося, аби пам’ять про наших захисників була збережена в різний спосіб, зокрема сьогодні це — анотаційні дошки. Це дошки, які повинні зберегти пам’ять про подвиг Героїв.

Вже понад 200 анотаційних дошок ми відкрили з початку повномасштабної російсько-української війни. Але ще попереду велика кількість роботи є.

На жаль, майже в кожному закладі, майже в кожній школі, в кожному училищі та виші є такі анотаційні дошки», — поділився Марцінків.

Зі слів посадовця, громада також вшановує чин полеглих на війні захисників та захисниць через фільми, книги пам’яті та Алею слави у середмісті Івано-Франківська.

«Це велика цифра для нас. Наш обов’язок — творити пам’ять в різний спосіб. Тому докладаємо максимум зусиль, щоб ця пам’ять була збережена у нашій громаді.

Прошу про молитву та збільшення допомоги захисникам. Наша підтримка для них дуже важлива. Адже вони борються за свободу, цінності та майбутнє наших дітей», — розповідав раніше очільник громади.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд