12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Франківщина – у трійці лідерів за кількістю отриманих мікрогрантів на власну справу

Від початку 2024 року 78 мешканців Прикарпаття та 4 ВПО отримали мікрогрант на започаткування або розвиток власної справи.

Про це Галку повідомили в Державному центрі зайнятості.

За кількістю позитивних рішень для отримання мікрогранту, Франківська область наразі у трійці лідерів.

У 2023 році за програмою «Власна справа» для майже 9,5 тисяч українців ухвалили рішення про надання мікрогрантів на власний бізнес. Передбачається створення понад 20 тисяч робочих місць. Серед отримувачів грантів — 57% жінок і 43% чоловіків. Ще 19% заявників створять новий бізнес.

У 2023 Івано-Франківська область увійшла у п’ятірку регіонів з найбільшою кількістю прийнятих позитивних рішень, щодо мікрогрантів. 630 підприємців з Прикарпаття й 18 ВПО отримали мікрогрант на загальну суму 152,5 млн грн. Ці люди створять 1322 нових робочих місць.

Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.

Отримати мікрогрант може як чинний підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Подати заявку на отримання мікрогранту можна через портал Дія.  Детальна інформація щодо умов програми «Власна справа» за посиланням

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд