12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

«Лісовому не відомо про об’єднання університетів у Франківську», – нардепка Вінтоняк

Міністру освіти і науки Оксену Лісовому на даний час не відомо про жодні об’єднання вузів Прикарпаття. Про це народна депутатка з Івано-Франківська Олена Вінтоняк написала у своєму фейсбуці після безпосереднього спілкування з очільником Міносвіти, пишуть Версії.

13 лютого стало відомо про плани Міністерства освіти залишити в Івано-Франківську лишень два університети. Заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький окреслив критерії укрупнення закладів вищої освіти. На його думку, в містах із населенням від 100 до 350 тисяч людей, слід утримувати не більш як два вузи.

Наразі в місті функціонує три потужних державних виші: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Івано-Франківський національний медичний університет та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Ініціативу Міносвіти щодо об’єднання вузів в Івано-Франківську категорично засудив міський голова Руслан Марцінків та скликав позачергову сесію Івано-Франківської міської ради, щоб висловити урядовцям позицію міста.

«Приєднання до Прикарпатського університету медичного університету в часі війни – це відверта поміч ворогу. Всі франківські вузи самодостатні і потужні!», – написав міський голова.

Народна депутатка Олена Вінтоняк заявила, що зв’язалась з міністром освіти Оксеном Лісовим, щоб прояснити ситуацію.

«Вже не перший день читаю дописи про об’єднання вузів Прикарпаття. А хтось зв’язався для початку з профільним міністром Оксеном Лісовим? Так ось, зв’язалась, вияснила. На даний час йому не відомо про жодні об’єднання жодних вузів Прикарпаття. Так, робоча група відвідує всі області та вивчає ситуацію з вузами, але це жодним чином не говорить про об’єднання, тому не потрібно жодних теорій змови», – написала Олена Вінтоняк.

Нагадаємо, днями народний депутат з Івано-Франківська Ігор Фріс підтвердив, що Івано-Франківський національний медичний університет та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу не стануть єдиним вузом. Запевнення про те, що об’єднання Івано-Франківського національного медичного університету та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу не планується парламентар отримав від голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака.

«За інформацією голови профільного комітету освіти об’єднання нафти і газу та медуніверситету у Франківську не планується і не можливо. В принципі», – написав Ігор Фріс.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд