13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У Івано-Франківську психологи провели зустріч з фахівцями із соціальної роботи

Темою зустрічі стало “Емоційне оніміння”. Психологи Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під час заняття розповіли, що у стресових ситуаціях людині доводиться вимикати емоції та вмикати холодний розум.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради


“Саме так психіка захищає себе від травм, а також допомагає людині впоратися з проблемою у певній ситуації”, – пояснила психологиня Галина Черняк.


Спеціалісти зауважили, що якщо часто вимикати емоції та уникати своїх почуттів і переживань, може розвинутися емоційна відстороненість – оніміння. Це може заважати налагоджувати соціальні зв’язки та впливати на загальний стан особистості.


Емоційне оніміння – це нездатність або небажання взаємодіяти з собою чи іншими на емоційному рівні.


“Людина ніби вибудовує стіну між собою, своїм сприйняттям та зовнішнім світом. Це має вплив на соціальні, емоційні та навіть робочі сфери. Адже їй може бути складно створити або зберегти особисті стосунки чи виразити свої почуття”, – каже психологиня Олеся Піх.


Емоційне оніміння може використовуватися психікою для захисту від стресу чи травм. Також це може бути реакцією на травму, жорстоке поводження або неопрацьовані емоції. В таких випадках людині варто звернутися за кваліфікованою допомогою психолога.


Фахівці із соціальної роботи задавали чимало питань та запевнили, що подібні заняття є необхідні, щоб перезагрузитися або знайти відповіді на ті запитання, які досі залишалися без відповіді.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд