12.4 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Ми багато працюємо, щоб створити новий контент медичної освіти, – новообраний ректор ІФНМУ Роман Яцишин

26 січня в Івано-Франківському національному медичному університеті обирали нового ректора у другому турі виборів.

За посаду боролися – професори Роман Яцишин і Микола Островський, які отримали найбільше голосів у першому турі виборів 19 січня, пише Фіртка.

Отже, за результатами другого туру найбільшу підтримку отримав професор, доктор медичних наук, декан медичного факультету ІФНМУ Роман Яцишин – 644 голоси.

“В цілому, чому я став кандидатом на посаду ректора – бо мені справді не байдужа доля цього університету. Це не пусті слова. Загалом кажучи, я закінчив цей університет, з першого дня і до сьогодні тут працюю. Знаю всі його умови, злети та падіння.

Сьогодні, перш за все, ми повинні зберегти наш університет як структурну одиницю. Бо таким чином ми збережемо напрямок медичної освіти, яка є на сьогодні. А вона творилася ще з 1945 року і, безумовно, має свої історичні віхи та персони, які будували історію нашого університету, створили терапевтичні, економічні, хірургічні, психіатричні школи.

Якщо буде університет, то тут будуть і працівники, і студенти, при чому не тільки з нашої області.

По-друге, ми, звичайно ж, багато працюємо для того, щоб створити новий контент медичної освіти. Йдеться про реабілітацію, медичну психологію, більший акцент на хірургічні та травматологічні спеціальності. 

Нашим завданням в тому числі є й збереження людей, які працюють у цьому університеті. Вони не виїхали з України, а залишилися тут. Мають досвід і хочуть працювати.

Крім того, дуже хочу зберегти та примножити студентську аудиторію, тому що без студентів немає освіти, немає університету, немає майбутнього в цілому. У нас зараз немає студентів-іноземців і ми розуміємо, що ближчі два-три роки нам їх й не бачити”, – розповідає Роман Яцишин.

За словами нового ректора, наука повинна стати пріоритетною роботою університету.

“Маю на увазі, звичайно ж, лабораторії, віварії, експериментальну роботу з тваринами згідно зі всіма нормами законодавства і так далі. Бо тільки біля науки виростають і навчаються”, – наголосив професор.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд