13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У Івано-Франківську опрацьовують стратегію психологічної допомоги ветеранам та їхнім рідним

Заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко зустрілася із Почесним консулом Республіки Хорватія в Західному регіоні України Віталієм Запухляком. Зустріч відбулася за участю керівників та фахівців департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад ОДА.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА


Обговорювали напрямки співпраці щодо підтримки ветеранів війни, зокрема, започаткування нових проєктів із надання їм психологічної допомоги.


«Ми опрацьовуємо питання щодо ефективної реалізації ветеранської політики на Прикарпатті. Важливо надавати психологічні послуги нашим захисникам, родинами загиблих, сім’ям військовослужбовців, демобілізованим, а також тим людям, у яких рідні зникли безвісти або перебувають у полоні російських агресорів. У цьому напрямку зараз зосереджується наша робота, оскільки українські воїни, їх родини щодня потребують допомоги. Необхідна і міжнародна підтримка. Переконана, що співпрацюючи разом, ми досягнемо необхідних результатів». – зазначила Людмила Сірко.


Посадовиця окреслили питання роботи структурних підрозділів в обласній, районних державних (військових) адміністраціях, територіальних громадах щодо ветеранської політики, а також розповіла про створення ветеранських хабів у прикарпатських територіальних громадах, де військові, їх родини отримують психологічну підтримку, правову допомогу, відвідують різноманітні тренінги, індивідуальні юридичні та психологічні консультації.


Віталій Запухляк повідомив про можливості впровадження досвіду роботи психологів із інших країн у наданні психосоціальної допомоги військовослужбовцям Збройних сил України та українцям, які потребують психологічної допомоги.


Наголошувалося на важливості опрацювання аспектів адаптації ветеранів до мирного життя через роботу, алгоритми дій відповідно до потреб ветеранів та їх родин, підтримки ветеранів ЗСУ та роботу з членами родин захисників.


Під час зустрічі розглядалися можливості вивчення, узагальнення досвіду, кращих практик працівників психологічної служби з надання соціальної та психологічної допомоги в період воєнних дій, а також проведення міжнародних конференцій, семінарів на Прикарпатті щодо організації роботи психологів.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд