13.8 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Безпека на льоду: рятувальники Прикарпаття провели інструктаж для населення

Рятувальники Прикарпаття провели інформаційно-роз’яснювальну роботу для мешканців області щодо дотримання правил безпеки на льоду.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС в області, передає Фіртка.

Через підвищення температури повітря крига на водоймах поступово тане, а отже, як наслідок, несе в собі значну загрозу для життя людини. Тому рятувальники Прикарпаття провели інформаційно-розяснювальну роботу та нагадали громадянам правила поведінки на водоймах взимку.

Щоб запобігти виникненню надзвичайних ситуацій на воді, під час спілкування з населенням, рятувальники наголосили батькам і дітям про те, що ні в якому разі не можна йти на тонку кригу, гратись там чи перевіряти її на міцність.

“А в разі, якщо ж ви стали свідком надзвичайної події на кризі, негайно телефонуйте “101”! Щоб громадяни краще запам’ятали важливу інформацію, надзвичайники вручили всім співрозмовникам продукцію UNICEF Ukraine з основними правилами поводження на водних об’єктах”, – йдеться у дописі.


Також, рятувальники вкотре нагадують про необхідність дотримання правил безпеки під час відпочинку у гірській місцевості. Зокрема, вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад:

– уникайте походів поодинці, мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж три особи;

– обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу;

– переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу: візьміть з собою достатню кількість їжі та води (зігрівальні напої — чай, кава), а також необхідний теплий одяг та взуття, медикаменти;

– поцікавтеся умовами місцевості та прогнозом погоди;

– обов’язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд