12.4 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

14 легкоатлетів з Івано-Франківщини увійшли до збірної України

У 2024 році 14 спортсменів з Івано-Франківщини потрапили до збірної команди України з легкої атлетики.

Про це Суспільному розповів президент Федерації легкої атлетики Івано-Франківської області Віталій Матешко.

“Спортсмени потрапили як в основний склад, у резервний, так і в перемінний. Нам дуже приємно, що маємо таких талановитих атлетів. Цьогоріч 33 літні Олімпійські ігри відбудуться в Парижі у серпні. Маємо надію, що традиційно Прикарпаття поповнить олімпійську збірну команду України саме легкоатлетами”, — каже Віталій Матешко.

Спортсменка з Івано-Франківська Анастасія Копильців розповідає, що у 2023 році вперше взяла участь у міжнародних змаганнях. Вона протягом шести років займається штовханням ядра.

“Чемпіонат Європи проходив влітку серед юніорів в Ізраїлі. Там зайняла 10 місце. Боротися було не важко. Це були мої перші змагання, і як для старту у таких серйозних змаганнях, то показала хороший результат”, — розповідає Анастасія Копильців.

Спортсмен із селища Делятин Михайло Гаврилюк, який метає ядро, бере участь у міжнародних змаганнях приблизно з 2015 року. Наразі він готується до Олімпіади в Парижі.

“Пишаємося, звичайно, Танею Харащук, яка на сьогодні є майстром спорту, членом збірної команди України. Вона зараз стартує у Португалію зі збірною України для підготовки до Олімпійських ігор. Надіємося, що вона прославить нашу область і наше місто. Я психологічно налаштовую її, щоб не боялася, що вона — найкраща, що у неї все вийде. Бачу, що це діє”, — каже Світлана Дорундяк.

Також 24 січня спортсменам, які відзначилися протягом 2023 року, та їхнім тренерам вручили відзнаки від Федерації легкої атлетики області.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд