13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

На Прикарпатті засудили 14-річного хлопця, який підстрелив неповнолітніх

Днями Надвірнянський районний суд виніс вирок 14-річному учню Прикарпатського військово-спортивного ліцею з Отинії, який  під час сутички підстрелив двох не повнолітніх.

Повідомляє Інформаторпокликаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень

Як йдеться у вироку суду, подія трапилась 9 липня 2022 року близько 22:00. Обвинувачений розповів, що його товариш запропонував на мотоциклі поїхати до дівчат у Богородчани. Під час подорожі хлопці заблукали.

Оскільки було пізно, хлопці вирішили повернутися додому. Коли поверталися назад по-дорозі побачили інших двох хлопців, які проїжджаючи мопедом зупинилися на дорозі.

За словами обвинуваченого, між ними виникла перепалка, в одного з хлопців він побачив ніж, тому витягнув з рюкзака пістолет і почав стріляти. Здійснив приблизно 10 пострілів. Хлопці, в яких він стріляв, втекли у кукурудзу. Один із них отримав тазове поранення, другий – поранення правого плеча.

Пістолет 14-літній обвинувачений знайшов ще у серпні 2021 року біля клубу в с. Угорники (Коломийський район) поруч із пам`ятником. До цього його не використовував. Пістолет сховали біля лісу по дорозі на с.Віноград у схованці, яку він зробив сам. Час від часу брали пістолет для впевненості, щоб їх ніхто не образив, оскільки були випадки, що підрізали до дорозі автомобілі.

До поліції з приводу знахідки не звертались, мамі про пістолет не казав. З пістолету не стріляли, і він не знав, чи може він стріляти.

В день події хлопці забрали з схованки пістолет та поїхали у Богородчани. Під час того, як хлопці повертались до дому побачили, що двоє хлопців від магазину поїхали за ними. Біля магазину ні з ким з них не спілкувались, конфліктів не було, до цих подій з потерпілими не були знайомі.

Обвинувачений запевнив, що відчув загрозу з боку потерпілих тому почав стріляти, хотів лише налякати. Пістолет по дорозі викинув у озеро.

Наступного дня обвинувачений з товаришем пішли з дому і ховалися у лісі. На третій день їх забрав батько обвинуваченого. Після того обвинувачений поїхав з мамою до адвоката, але по дорозі їх затримала поліція.

У суді хлопець свою вину визнав та розкаявся. Суд визнав його винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 75, 76, 104 КК України звільнив його від відбування основного покарання з випробувальним терміном на два роки.

За рішенням суду мати обвинуваченого має компенсувати одному з потерпілих 901,80 гривень витрат на лікування та 30 000 гривень моральної шкоди. Другому потерпілому – 598,58 гривень за лікування та 70 000 гривень моральної шкоди.

Крім того, суд зобов’язав компенсувати потерпілим по 6000 гривень витрат на правову допомогу, а державі повернути 15 542,46 гривень на проведення експертиз.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд