14.3 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

200 млн не вистачить. Як будуть добудовувати міст на Пасічну цього року

Будівництво нового моста на Пасічну триває. Про роботи, які ведуться, розповів начальник управління капітального будівництва Роман Галіпчак на брифінгу.

Повідомляє Інформатор 

Впродовж 2023 року продовжувалися виконуватися роботи з будівництва транспортної розвʼязки в районі вул.
Хіміків – Надрічна. Зокрема, влаштували фундаменти під опори та опори заїзду і зʼїзду, також змонтували металеві конструкції зʼїзду та заїзду на міст, влаштували підбетонку опорної стінки зʼїзду з моста, залили монолітну залізобетонну плиту зʼїзду та заїзду на міст.

Підрядна організація виконує роботи з монтажу підпірних стінок заїзду та роботи з армування підпірних стінок зʼїзду. Наразі значна частина робіт із будівництва самої конструкції мосту виконана.

“Повномасштабне вторгнення росіян спричинило багато економічних трансформацій і суттєве здорожчання матеріально-технічних ресурсів. Крім того, певні будівельні матеріали на цей час не виготовляються в Україні. Завершити будівництво в межах діючих договірних цін за існуючих умов – неможливо. Довелося здійснити коригування проєкту, враховуючи зміни до ДБН, що стосуються інклюзивності, пожежної безпеки та змін до міцності, надійності і довговічності конструкцій. У пріоритеті на цей рік – не зупиняти будівництво мосту. Неможливо завершити будівництво мосту без заїзду на міст. Тож у цьому році необхідно розпочати будівельні роботи по підʼїзду з вулиці Хіміків. На нас чекає великий обсяг робіт. Щоб їх розпочати – нам необхідно оголосити тендер” – додав Галіпчак.

Раніше Інформатор писав, що на будівництво мосту на Пасічну заклали 240 млн грн. Відповідне рішення прийняли, 15 грудня 2023 року, на сесії міської ради.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд