13.8 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Івано-Франківська громада збільшила деякі суми виплат захисникам у 2024

Івано-Франківськ продовжує підтримувати військових. Вже з нового 2024-го року захисники та захисниці нашої громади отримають матеріальну допомогу за 12-ма пунктами. Окрім того, деякі суми виплат збільшили: допомога на спорядження зросла з 20 тисяч до 50 тисяч гривень, за поранення – з 10 тисяч до 30 тисяч гривень, а одноразова виплата на комуналку  збільшилась з 3 до 5 тисяч гривень. До того ж, додалася виплата 10 тисяч гривень на реабілітацію.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Руслана Марцінківа.


27-річний В’ячеслав Сімків прийшов у ЦНАП оформити пільгу на комунальні послуги за посвідченням учасника бойових дій. Оскільки отримав поранення минулого року, планує подати заяву і на цю допомогу. Каже, вражений тим, як громада підтримує військових, а суми допомоги однозначно суттєві.


“Я насамперед подавав на комунальні послуги. Минулого разу я не доніс всі документи, тому от зараз доніс. І ще теж мені радили подати на одноразову допомогу при отриманні поранення і на спорядження. Про це я дізнався, коли лежав в лікарні. До мене прийшли провідати і сказали, що є такі виплати взагалі. Я вирішив, раз уже іду в ЦНАП, подам і на них теж. Зайвими ці гроші точно не будуть, зазвичай вони ідуть на це саме спорядження, на побутові витрати. А 50 тисяч – це взагалі дуже велика сума, як на мене”,  розповідає військовослужбовець 74 батальйону 102 бригади В’ячеслав Сімків.


Військовослужбовці, які не мають статусу учасника бойових дій, відповідно не користуються пільгами на оплату комунальних послуг, можуть отримати одноразову допомогу в розмірі 5 тисяч гривень. Також діткам військовослужбовців на День народження передбачена одноразова виплата у розмірі 500 гривень. А діткам з багатодітних сімей військовослужбовців, дітям, які мають інвалідність і батько чи мати обороняють країну, місто виплачуватиме 2 тисячі гривень з нагоди Дня народження. Таку ж одноразову виплату 2 тисячі гривень отримають діти, батько чи мати яких загинули під час виконання бойового завдання чи мають інвалідність внаслідок війни.


Суттєвою допомогою є одноразова виплата на спорядження у розмірі 50 тисяч гривень. Порівняно із минулим роком, вона виросла більш ніж удвічі для захисників, які боронять Україну в зоні бойових дій. Для тих, хто несе службу на території, де не ведуться активні бої, до прикладу неподалік кордону з Білоруссю, передбачена виплата у розмірі 20 тисяч гривень кожному захиснику Івано-Франківської громади. Саме ця послуга, за словами директора Департаменту адміністративних послуг є найпопулярнішою.


“У 2024 році продовжуються ряд соціальних програм. Найпопулярнішою є послуга на амуніцію. Цього року збільшено суму і є можливість отримати 50 тисяч гривень. Перелік документів незмінний. Важливо, щоб військові зареєструвалися до 31.12. 2023 року, це стосується і ВПО, що стали на облік до цього періоду. Ті захисники та захисниці, що минулого року отримали 20 тисяч гривень на амуніцію, можуть отримати кошти і цьогоріч. Але потрібно надати нову довідку про безпосередню участь у бойових діях за 2024 рік”, – розповідає директор Департаменту адміністративних послуг Богдан Питель.


У ЦНАПІ розповідають, що станом на 11 січня вже подали 33 заяви на цю послугу. Також є нова послуга – виплати на реабілітації. Таких заявок вже є 15 заявок.


“Зважаючи на те що немає вже військового ПДФО  і зменшилися доходи в місцевий бюджет, місто все ж збільшує програми підтримки захисників та їхніх родин. Це виплати на амуніцію, пораненим захисникам, реабілітація, компенсація за житлово-комунальні послуги. Важливо, що багато з цих послуг можуть оформити рідні. Важливо підтримувати і розуміти, що йти до перемоги має вся країна, а не лише ті, хто  безпосередньо воює. Тому кожен це має розуміти і так поступати”, – підсумував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд