11.8 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Благодійні ярмарки, виставки та антифестиваль: як франківські волонтери протягом року допомагали ЗСУ

Музичні, літературні та театральні перформанси – так коротко можна описати наповнення третього сезону франківського антифестивалю “Містичні читання”. Однією із його цілей було зібрати гроші для ЗСУ. 

Про це повідомила волонтерка ГО “Громадська ініціатива Галичини” Людмила Лінник в програмі “Герої тилу”, передає Фіртка.

“Абсолютно все, що ми робимо, вся наша діяльність спрямована на наближення української перемоги. Під час акції “Мільйон на такмет” ми збираємо кошти на придбання тактичних аптечок. Ця подія теж благодійна: ставимо скриньку, заохочуємо робити донати”, – пояснила Людмила Лінник.

Збирали гроші на тактичну медицину й під час інших дійств. Зокрема, на благодійному ярмарку від громадської ініціативи “Галичина”.

“Тактична медицина є постійним розхідним матеріалом. Кошти на неї збирають постійно. Така аптечка в середньому вартує 100 євро.

Ми вже не зазначаємо додаткові матеріали, які додаємо лікарям чи парамедикам, які працюють в батальйонах. Можете самі уявити: якщо на одного бійця аптечка коштує 100 євро, то скільки грошей потрібно”, – каже голова ГО “Громадська ініціатива Галичини” Леся Качурова

Творчо-благодійний вечір із патріотичними піснями та віршами провела й спільнота “Культурний код”. Головна мета – зібрати кошти для мінометного підрозділу “Карпатська Січ”.

“Виступали музиканти, поети й також активісти від стилет, які будуть читати вірші українських поетів. Це все задля того, щоб зібрати кошти для “Карпатської Січі”.

300 тисяч гривень збираємо для покупки екофло, глушителя для ворожих дронів й решта – на ремонт техніки”, – поділилася співзасновниця спільноти “Культурний код” Вікторія Вакалюк.

Контейнер від Джавеліна та уламки російського БПЛА Ланцет – це та багато інших артефактів із фронту волонтери представили на виставці “Війна: бій за життя”. Все для того, щоб нагадати людям про війну та постійну потребу у грошових пожертвах.

“Я  був там з 2014 року. Розумію, які труднощі виникають при збиранні допомоги хлопцям у цей час. Ще перший рік можна було збирати нормально, а зараз дуже важко. Потреби збільшуються.

Людям постійно варто нагадувати, що треба допомагати нашим хлопцям, щоб скоріше закінчити війну й ми перемогли ворога. Треба, щоб всі розуміли наскільки війна страшна”, – уточнює волонтер УДА Прикарпаття Іван Зобків.

Організатори зазначають, що попри пройдений шлях, ніхто не зупиняється, адже для перемоги України маємо зробити ще чимало. Всі повинні розуміти, що волонтери працюють, не покладаючи рук та завжди потребують допомоги кожного із нас.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд