13.8 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Медики Івано-Франківської обласної лікарні на аукціоні зібрали понад 346 тисяч на ЗСУ

Напередодні нового року адміністрація та колектив обласної клінічної лікарні зібралися на Благодійному аукціоні, щоби зібрати кошти на закупівлю дронів у підрозділи, де несуть службу працівники лікарні.

На сьогодні 32 працівники лікарні боронять країну на фронті й рятують життя воїнів, надаючи медичну допомогу на полі бою чи у прифронтових госпіталях. Про це повідомили на сторінці обласної лікарні.

Кожен учасник акціону приніс з дому лот, який викуповували його колеги. Таким чином лікарі представили на аукціоні кілька десятків оригінальних речей, серед яких твори мистецтва, фотокартини, прикраси, книги.

Допомогли з лотами і військові медики Ярослав Богак та Марія Корчинська, які передали з фронту гільзи, тубус та прапор з підписами. Ще одним лотом був вимпел із шевронами підрозділів Прикарпаття від координаційного центру SaveUkraineNow (SUN). На звороті вимпелу розміщена цитата і особистий підпис Головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного. До слова, один з найдорожчих лотів заходу поруч з картиною Романа Бончука “Ангел на щиті”.

Власниками цих лотів стали медичний директор Андрій Яворський та керівник закладу Остап Грищук.

“Неабиякий азарт та цікава презентація лотів від кожного з авторів додали події незабутніх вражень, відкрили цікаві хобі лікарів та їх таланти поза професією, як-от Марини Вершиніної, яка розповіла про своє хобі – вишивку. Її дві роботи з ельфами дісталися Олегові Сандурському. Творчо підійшли до справи працівники лабораторії. Так, Уляна Балан представила колби з написами та з патріотичним дизайном, які врешті стали власністю Надії Сегін. Також серед лотів були картина знаменитого художника Прикарпаття Богдана Бринського, фото Валентина Балаша, ґердани, один з яких придбав на аукціоні Роман Остафійчук в дарунок для Наталії Ружило.

Під ачс аукціону вдалося зібрати – 346 тис. 210 грн. і 1950 дол.

Впродовж 2023 року медики закладу зібрали та перерахували на благодійний рахунок Громадської Ради понад 4 млн.грн. й за ці кошти були закуплені для потреб фронту автівки, зброя, медикаменти. І ще понад 2 млн.грн.заклад спрямував на підтримку діяльності волонтерських організацій, серед яких “Громадська ініціатива Галичини”, Бандерівський Схрон, Дружина воїна. Усі кошти спрямовані для потреб ЗСУ.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд