12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У Франківську шукатимуть гранти, аби осучаснити міську дитячу екостанцію

Очільник Франківська зустрівся з представниками станції, міста та архітекторами, щоб обговорити концепцію розвитку території Міської дитячої екологічної станції та залучення міжнародних грантів.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, міська дитяча екологічна станція – 1 гектар землі на Ленкавського, який потребує облагородження та вдосконалення.

«Спільно з міською дитячою екологічною станцією подаємося на проект Румунія-Україна. Подивились на територію, в якому вона стані, що там можна зробити і стикнулись з тим, що потрібна стратегія просторового розвитку, функціональне її використання», – каже Директор департаменту інвестиційної політики Ігор Попадюк.

Дитяча екологічна станція – це великі можливості, як для дітей, так і для цілої громади. Адже це унікальний простір, де діти вчаться вирощувати рослини, дбати про природу, дізнаються більше про явища природи і просто проводять час на свіжому повітрі з користю. В мерії планують цей простір інклюзивним, щоб усі без винятку могли проводити тут своє дозвілля.

«Ми єдині в місті маємо тепличний комплекс і навчально-дослідну ділянку – це наша родзинка. Зараз ми працюємо над проєктом, це поки що теплиці. Там вирощуємо розсаду, проводимо гурткову роботу з дітьми, реабілітація діток ВПО, вони люблять працювати з рослинами», – розповідає директорка екологічної станції Галина Глушко.

Місце є, команда є, бажання розвинути цю територію є. Потрібен проєкт розвитку і грантові кошти, щоб облагородити цей оазис серед нашого міста.

«Такий скарб є в нашому місті, який треба бережно розвивати. Як архітектор хочу сказати – це правильне рішення створити такий ґрунтовний проєкт. Я допоможу чим зможу, бо такі речі спільно маємо реалізовувати для наших дітей і збереження такої цінності», – каже архітекторка та дизайнерка Іра Чолій.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд