13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Другокурсниці УКД стали призерками Міжнародних конкурсів з української мови

Студентки ІІ курсу Фахового коледжу УКД Віталіна Москалик та Анастасія Гребенюк – призерки обласного етапу XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка серед студентів вищої та фахової передвищої освіти.

Попередньо Віталіна Москалик та Анастасія Гребенюк здобули перемогу в університетському етапі конкурсів, таким чином, мали змогу представляти заклад на обласному.

Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка відбувався в Івано-Франківському навчально-науковому інституті менеджменту Західноукраїнського національного університету, Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика – у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

Обласний етап конкурсів організовано Департаментом освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації. До організаційного комітету ввійшли начальник управління освіти і науки департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Гаврилюк, головна спеціалістка департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Оксана Дяків, методистка Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Івано-Франківської області Богдана Оршуляк.

«Талант, помножений на працю, завжди дає чудовий результат! Успіх дівчат – чіткий приклад цього. У наших студентів велике майбутнє!» – відзначила доцентка кафедри перекладу та філології Ольга Петрів.

«Безперечно, тепер конкурс Шевченка має дещо інше значення для всього українства. Адже розуміємо, якою ціною виборюємо право говорити рідною мовою та плекати нашу автентичну культуру. Не можемо достоту осягнути геній Шевченка, адже він поза часом, – відзначає викладачка української мови і літератури Вікторія Фінів і додає: – Навчаючи, максимум своїх зусиль спрямовуємо на те, щоб оприявити студентам красу і силу українського слова».

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд