14.3 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

В одному з сіл Солотвинської громади відкрили пам’ятні дошки загиблим воїнам

17 грудня в селі Раковець Солтвинської територіальної громади на подвір’ї гімназії відкрили та освятили анотаційні дошки пам’яті Героям, які віддали своє життя за Україну.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Івано-Франківську обласну військову адміністрацію.


Від сьогоднішнього дня назавжди увіковічені імена воїнів-захисників – Василя Богоносюка, Михайла Дутчака, Василя Косовича, Василя Макара, Дмитра Сенчака ТА Василя Вірстюка.

Вшанувати пам’ять полеглих Героїв прийшли рідні, вчителі, односельчани, побратими, волонтери та представники влади.


Розпочали захід з Державного гімну України та хвилини мовчання за тими, хто віддав своє життя, захищаючи Україну від лютої навали ворога.


Право відкрити меморіальні дошки надали родичам полеглих воїнів. Опісля представники духовенства помолилися за душі захисників України та освятили дошки.


До пам’ятного заходу долучилися начальник управління у справах ветеранів Івано-Франківської військової адміністрації Роман Примич, радник голови Івано-Франківській військової адміністрації Володимир Веркалець, представник І відділу Івано-Франківського відділу Івано-Франківського районного територіального центру та соціальної підтримки Віктор Бонда.


Володимир Веркалець та Роман Примич разом із селищним головою вручили родинам загиблих захисників Солотвинської територіальної громади відзнаки «За заслуги перед Прикарпаттям»:

Овчаренку Богдану Руслановичу

Микуляку Івану Васильовичу

Михальчуку Ігорю Павловичу

Андрусяку Михайлу Романовичу

Вірстюку Василю Степановичу

Лалазаряну Вадиму Арсеновичу

Белею Дмитру Миколайовичу

Боручеку Роману Руслановичу.


Також почесною відзнакою Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину» нагороджений Олег Янчак, житель села Кричка.


Воїни артилерійської дивізії 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади передали прапор із підписами побратимів сестрі загиблого Героя Дмитра Сенчака – Марії, що є символом пам’яті про його героїчний подвиг і самопожертву.


Світла пам’ять про подвиг цих воїнів повинна донестись до наступних поколінь. І наш обов’язок знати своїх Героїв та пам’ятати їхній внесок у нашу історію. Нехай ці анотаційні дошки стануть нагадуванням про те, що наша країна завжди буде вдячна за жертву, яку вони принесли.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд