11.8 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Івано-франківські депутати підтримали звернення міської ради про припинення спекуляцій з українською мовою

Депутатський корпус підтримав звернення Івано-Франківської міської ради про необхідність припинення спекуляцій, пов’язаних з українською мовою в публічному і медійному просторах України.

Звернулися до голови Служби безпеки України Василя Малюка та міністра освіти і науки України Оксена Лісового, пише Фіртка.

Як наголошують депутати, в Україні єдина державна мова, проте у новітній українській історії неодноразово були періоди, коли українці були змушені ставати на захист своєї мови.

«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, висловлюємо своє обурення щодо інформаційних вкидів в українську медіаплощину щодо питання про українську мову. Певні сили намагаються поставити під сумнів статус української мови як єдиної державної та зробити її предметом маніпуляцій. І це відбувається в час війни, коли саме українська мова об’єднує націю у боротьбі з ворожою навалою.

У новітній українській історії неодноразово були періоди, коли українці мусили ставати на захист своєї мови. Це і 90 роки, і часи Кучми-Медведчука, і ухвалення закону Ківалова-Колесниченка за правління Януковича, коли Україну сколихнув Мовний майдан.

Сьогодні ми стурбовані тим, що довкола питання державного статусу української мови організовують провокації, очевидно, аби розколоти суспільство та розхитати й без того важку ситуацію в державі. І виграє від цього тільки ворог.

Таким прикладом є історія, що розвивається навколо мовознавиці та професорки Ірини Фаріон. Це випадок відвертих репресій проти тих, хто рішуче обстоює державний статус української мови та національний розвиток України.

Ми вимагаємо припинити інформаційне переслідування Ірини Фаріон. Не можна допустити, щоб в Українській державі карали українців за захист української мови.

Окрім того, вимагаємо вживати всіх заходів для утвердження та розвитку державної мови, сприяти її поширенню і захисту».

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд