13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

В одному з корпусів палацу Потоцьких в Івано-Франківську облаштують простір для креативного бізнесу

Перший поверх корпусу А палацу Потоцьких в Івано-Франківську облаштують для представників креативного бізнесу — фотографів, виробників реклами, працівників відео- й аудіоконтенту, мистецької продукції, архітекторів.

Про це на пресконференції проєктної ініціативи повідомив директор департаменту інвестиційної політики, міжнародних проєктів, зв’язків, туризму та промоції Ігор Попадюк, пишуть Версії з посиланням на Суспільне.

З його слів, роботи проводитимуть у межах проєкту “Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)”, який реалізує Програма розвитку ООН. Фінансуватиме проєкт уряд Німеччини, співфінансуватиме — Івано-Франківська міська рада.

“Використовуючи проєктно-кошторисну документацію із реставрації палацу Потоцьких, ми подали проєкт на програму ООН. Тепер маємо можливість відновити 589 м² першого поверху для креативного бізнесу, який постраждав від війни. 183 тис. доларів співфінансує міська рада, 792 тис. доларів на реалізацію проєкту дає ПРООН”, — розповів Ігор Попадюк.

За умовами проєкту, у корпусі палацу Потоцьких зроблять ремонт, налагодять електрику, опалення, вентиляційну і каналізаційну системи, реставрують вікна. Для представників креативного бізнесу, охочих тут працювати, створять конференц-зал, коворкінг, студію звукозапису. Зі слів Ігоря Попадюка, гроші витрачатимуть також на придбання необхідних меблів, ноутбуків, спеціалізованого устаткування. Роботи мають завершити до жовтня 2024 року.

Корпус, який відреставрують, — один із найбільших у палаці Потоцьких. Його використовували як госпітальне приміщення, у якому проводили хірургічні маніпуляції, розповів директор комунального підприємства “Простір інноваційних креацій “Палац” Володимир Гайдар.

З його слів, пристосування історичних споруд до нової функції — це найкращий шлях збереження цих комплексів, а для міста — важливе залучення грошей ззовні. Бо місто зараз не має коштів на ремонтно-реставраційні роботи, вартість яких інколи перевищує ціну нового будівництва.

“Комплекс, який розташований у самому центрі міста, зараз мало залучений. Але нові функції та участь у нових проєктах зроблять його середовищем для креативного бізнесу, мистецтва, гостей і туристів”, — говорить Володимир Гайдар.

Також, як повідомив директор департаменту інвестиційної політики, міжнародних проєктів, зв’язків, туризму та промоції Івано-Франківської міської ради Ігор Попадюк, у межах міжнародного проєкту передбачена матеріальна підтримка представників креативного бізнесу. Для її надання з міського бюджету виділять 1 млн грн. Ці гроші отримають десятеро підприємців.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд