12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У Франківську загиблому захиснику Денису Білошицькому відкрили анотаційну дошку на фасаді рідної школи

Загиблому Герою Івано-Франківської громади Денису Білошицькому відкрили анотаційну дошку на фасаді рідної школи.

Відтепер пам’ять про захисника на віки збережеться на стіні ліцею №28, пише Ратуша з посиланням на сайт міста.

«Я пам’ятаю Дениса щирим, усміхненим, завжди привітним учнем. Про таких ми, вчителі говоримо, — непроблемний учень. Денис не мав проблем ані в навчанні, а ні в дисципліні. Він був привітним до вчителів, поважав і дуже любив своїх однокласників», – пригадує класна керівниця Дениса Білошицького Катерина Чорненька.

Старший солдат 1 стрілецької роти 1 стрілецького батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Денис Білошицький пішов на війну добровольцем. Там отримав від побратимів позивний «Білий». Сестра захисника Тетяна пригадує, Денис жодного разу не пошкодував, що з перших днів відкритої агресії росії став на захист рідної країни.  

«Він був дуже відповідальний завжди. Дуже добрий, ніжний, така сонячна людина. Коли почалася війна, то він не чекав повістки, він зразу сам пішов зі словами «хто як не ми? Каже, ми ж повинні захищати свою країну, свою родину». –  Ішов він з позитивом, не було такого, що я не хочу чи страшно», – розповідає сестра загиблого Дениса Білошицького Тетяна Оцабіна.

Особливо сумує за дядьком Денисом його племінник Влад. Хлопчик розповідає, що все його дитинство захисник України був і його особистим захисником і другом. 

«Дуже був добрим, купляв щось, завжди з нами сидів і забирав зі школи. Я б хотів його раз побачити», – ледь стримуючи сльози, згадує про Дениса Білошицького племінник Владик Оцабіна.

Денис Білошицький загинув 5 лютого 2023 року неподалік села Миколаївка Бахмутського району.

Під час того, як Денис спільно із побратимами намагалися вивезти тіло вбитого товариша з поля бою, група потрапила під снайперський вогонь. У «Білого» влучили 2 снайперські кулі. 

«На жаль, ми бачимо, яка ціна нашої перемоги, яка ціна України, ціна молодими хлопцями, які, на жаль, віддали свої життя. Громада докладає зусиль, щоби зберегти пам’ять не тільки в анотаційних дошках, а в різних заходах пам’яті, в різних програмах телевізійних, фільмах, книжках, докладаємо максимум зусиль, щоби зберегти цю пам’ять, щоби наші діти бачили, яка ціна навчанню, яка ціна нашому українському тилу», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Це вже четверта дошка, яку відкрили загиблим захисникам на стіні ліцею №28. Відомо, що 5-ро випускників цього навчального закладу віддали свої життя за Україну.

На сьогодні, від початку війни в Україні, від 2014-го року загинули 380 захисників та захисниць Івано-Франківської громади. 

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд