12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Стан дітей, які постраждали від пожежі нафтопроводу на Надвірнянщині, залишається стабільно важким, – Онищук

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук розповіла, що зараз стан дітей, які постраждали 30 вересня внаслідок аварії та пожежі нафтопроводу у селі Стримба, залишається стабільно важким. Також, Онищук додала, що ОВА закуповує у дитячу обласну лікарню спеціальні надувні ліжка для дітей з опіками.

Як пише Галка, про це розповіла голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук в інтерв’ю виданню “Укрінформ”.

Світлана Онищук розповіла, що питанням перевезення дітей на лікування до Німеччини особисто займався міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Зараз їх стан залишається стабільно важким”, – зазначила Онищук.

Також за словами голови ОВА, її хвилює те, що багатьом медичним закладам в області, раніше не надавали належної уваги.

“Коли після трагедії я була в дитячій обласній лікарні, то зауважила, що там є багато сучасного обладнання, чудові фахівці, але немає спеціальних надувних ліжок для дітей з опіками. Тепер ми їх закуповуємо. Так, вони коштовні, але нам дуже потрібні”, – розповіла Онищук.

Як писала “Галка”, аварія на нафтопроводі сталася 30 вересня близько 17:00. Прорив супроводжувався пожежею, яка охопила й житловий будинок неподалік.

Внаслідок аварії постраждали дев’ятеро осіб. З них четверо, серед яких двоє дітей, у важкому стані. У найважчому стані – восьмирічний хлопчик. Його тіло уражене опіками на 80%. Ще одному потерпілому – 11 років. Площа опіку 75%.

У 35-річного чоловіка опіки дихальних шляхів та тіла. Вогонь вразив близько 50% тіла. З яких 20% – глибокі рани. У 39-річної жінки – 30% опіків тіла.

За життя найтяжчих пацієнтів спочатку боролися прикарпатські медики, після чого їх транспортували до Льова, а згодом – до Німеччини.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд