3.4 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 21 Жовтня, 2024

Реклама

spot_img

Відкривають центри та збільшують робочі місця: як розвивається село Братківці під Івано-Франківськом

Чотири роки тому село Братківці доєдналося до Івано-Франківської територіальної громади зі складнощами, адже тодішній голова сільської ради прагнув долучення до іншої громади.

Про це під час програми “Точка зору” розповів Назар Рибак, староста Братковецького старостинського округу, передає Фіртка.

“Але ми бачили нюанси і плюси побачили лише в Івано-Франківській громаді. Ми зробили загальні збори села і люди так вирішили”, – каже Назар Рибак.

читайте також: “Стало значно краще”: що змінилося у Братківцях після приєднання до Івано-Франківської ТГ

Чоловік розповідає, що зараз Братківці співпрацюють з Івано-Франківськом дуже добре. Місцеве населення, як правило, працює в Івано-Франківську, однак й у селі зараз збільшують робочі місця.

Так, нещодавно відкрили у Братківцях центр соціальної підтримки дітей та сімей. Наразі там є п’ять робочих місць.

“Стараємося організовувати заходи у нашому селі для співпраці. Запрошуємо усіх працювати на розвиток нашої громади. Ми маємо колію, вони також зараз шукають працівників.

У ЦНАПі теж залучали нових працівників. Однак, звісно ж, більшість людей працюють в Івано-Франківську у різних структурах. Крім того, чимало братківчан стали на захист держави.

Зараз трохи переломний момент, бо не так людей бракує, як спеціалістів”, – каже Назар Рибак.

Староста округу ділиться, що у селі стараються підтримувати порядок. Івано-Франківська громада уклала договір із ФОП, який вивозить сміття двічі на місяць.

“Ми стараємося, щоб у нас були контейнери. У порядку підтримуємо й кладовище. Але перш за все кожен повинен дбати про порядок довкола себе”, – наголосив чоловік.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,100ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд