12.8 C
Ivano-Frankivsk
Неділя, 8 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

На Прикарпатті створять центри життєстійкості: як функціонуватимуть та які послуги надаватимуть

На Івано-Франківщині у громадах планують створювати центри життєстійкості.

Про це розповіла голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук в програмі «Про головне в деталях», передає Фіртка.

“Це актуальна та важлива тема. Там працюватимуть соціальні педагоги, соцпрацівники, медики, працівники служб зайнятості. А також обговорюватимуть проблеми внутрішньо переміщених людей, осіб похилого віку, родин ветеранів та військових.

Цю послугу із формування життєстійкості буде оплачувати держава. Сьогодні, в період війни, вона дуже потрібна й важлива. Ми всі відчуваємо стреси, виснаженість, а особливо вищезазначені категорії суспільства.

Послуга спрямована на те, щоб посилити нашу психоемоційну стійкість та зменшити рівень стресу, який є у суспільстві”, – зазначила Світлана Онищук.

Зі слів посадовиці, у межах послуги працюватиме також координатор волонтерських ініціатив, аби об’єднати активності в громаді та забезпечити найефективніше використання ресурсу.

“Також будуть фахівці, які допомагатимуть родинам з дітьми. Коли ми реалізовуємо проєкт “Турбота про родину Героя” чітко вже бачимо, які є проблеми в родинах та на що потрібно звернути увагу.

Власне, ці центри життєстійкості будуть вирішувати важливі завдання, які перед нами постали. Але це один із важливих викликів для нашої області, яка є соціальна і яка прийняла велику кількість соціально вразливих верств населення”, – підкреслила Світлана Онищук.

Зі слів очільниці області, усім громадам потрібно забезпечити простір для надання послуг.

“Важливо, щоб територіальні громади подавали заявки. Якщо можуть також до цієї ініціативи долучатися громадські організації чи ФОП. Держава готова надати таку послугу і за неї оплатити кошти. Тому зараз активно в області працюємо, щоб забезпечити такий важливий аспект діяльності.

Важлива турбота про дітей, які є статусні, про дітей-сиріт, про дітей, в яких батьки позбавлені прав. Дуже важливо, що Перша леді звернула увагу не тільки на ментальне здоров’я усіх категорій людей.

А також вона турбується про захист дітей. У нас на Прикарпатті три будинки уже будуються, де будуть жити прийомні сім’ї. В цьому напрямку продовжуємо працювати, бо дітям потрібен соціальний захист”, – каже Онищук.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд