13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Підсилення медичних закладів та створення нових робочих місць: очільниця ОВА розповіла про потреби Прикарпаття

На скільки зміцнилася співпраця з міжнародними партнерами цього року?

Детальніше про це розповіла голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук в програмі “Про головне в деталях”, передає Фіртка.

“Військова адміністрація доклала надзвичайно багато зусиль, щоб до нас заходили міжнародні донори. Щотижня співпраця посилюється. Ми шукаємо нові контакти, зв’язки та підтримку.

Тому, що треба підсилювати громади та заклади соціальної сфери. Нам треба підсилювати наші медзаклади, які лікують військовослужбовців. Для цього потрібна сучасна, ефективна техніка.

Для цього кожного дня працюємо з міжнародними донорами. Але переконана, що таку роботу потрібно підсилювати”, – підкреслила Онищук.

Зі слів посадовиці, в грудні планують провести засідання, форум з колегами, щоб проаналізувати, скільки вдалося спільно зробити за час повномасштабного вторгнення російської федерації.

“Проаналізувати та представити колегам потреби, які сьогодні є в нашій області.

Першочергово потрібно підсилювати наші медичні заклади. Нам потрібно здійснювати реабілітацію.

Плануємо доробити стаціонарні ліжкомісця. На сьогодні їх є всього 375, а потрібно мати повних 600, щоб надавати допомогу нашим військовослужбовцям по-максимуму”, – каже Світлана Онищук.

Як уточнила очільниця області, на Прикарпаття приїхала велика кількість соціально вразливих верств населення.

Відтак, є потреба у нових робочих місцях. Особливо для військових, які будуть повертатися. А для цього потрібно, щоб працювала економіка, важливо співпрацювати з нашими релокованими підприємствами.

“Ми постійно працюємо з міжнародними донорами, з різноманітними організаціями, щодо грантової діяльності.

Тобто область повинна максимально працювати й у цьому напрямку. Для допомоги та підтримки запрошуємо наших міжнародних колег.

Відповідно про всі ці речі, про правильне спрямування області у час війни, про всі виклики, які постали перед нами, будемо з ними говорити”, – зауважила голова Івано-Франківської ОВА.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд