12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Німецькі та франківські хірурги провели надскладні операції для військових

У ході місії німецьких хірургів у шпиталь “Брасс” двом пацієнтам вдалося врятувати кінцівки від ампутацій.

Протягом трьох днів німецькі хірурги разом з хірургами з Івано-Франківська успішно виконали п’ять реконструктивних операцій пацієнтам з тяжкими кістковими та судинними ушкодженнями.

Про це пише “Галицький кореспондент” з посиланням Перший добровольчий хірургічний шпиталь

“Це стало можливим завдяки співпраці з німецьким другом Маркусом Фоєрокером та його фондом “Вайзедар”. Влітку ми висловили побажання щодо обміну досвідом з німецькими ортопед-травматологами, які спеціалізуються, зокрема, на наступних операціях: пересадка великих клаптів шкіри на судинній ніжці, заміщення великих дефектів кісток та нарощення костей методом Маскулет”, – йдеться у повідомленні.

“Ця співпраця є дуже важливою для нас, оскільки ми стикаємося з рідкісними випадками військових поранень, які вимагають високого рівня спеціалізованого лікування. Німецькі професори мають великий досвід у роботі з аналогічними випадками в інших країнах, що є безцінним для нашого госпіталю”, – зазначив директор госпіталю Станіслав Онищук.

Через пів року фахівці з Мюнхена планують повернутися для проведення нових операцій та обміну досвідом з українськими лікарями.

Окрім того, під час реабілітації військових хірурги з Німеччини завжди будуть на зв’язку та консультуватимуть щодо окремих випадків у онлайн-режимі.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд