13.4 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 21 Жовтня, 2024

Реклама

spot_img

Конференції та тренінги: як на Долинщині покращують медичне обслуговування за допомогою міжнародної співпраці

У Долинській громаді продовжують активно співпрацювати з міжнародними партнерами. Відтак, нещодавно відбулася підсумкова конференція, яка стосувалася покращення медичного обслуговування мешканців.

Детальніше про це розповів Іван Дирів, очільник Долинської громади, під час етеру програми “Новий погляд”, передає Фіртка.

“Ми маємо спільний проєкт із румунськими партнерами, який вже завершується. Він стосується транскордонної співпраці. Реалізовували його разом із містом Бая-Спріє.

В рамках цього ми запланували ряд ремонтних робіт у Центрі первинної медичної допомоги та закупівлю обладнання. Ми придбали американський УЗД-апарат, лабораторне обладнання та різні аналізатори і мікроскопи”, – каже міський голова.

Крім того, за його словами, закупили також меблі, канапи, комп’ютери та принтери.

“В рамках проєкту був передбачений також обмін досвідом. Наші лікарі їздили до Румунії. Були дві такі поїздки.

Вони вчилися і ділилися про наш досвід, адже наша система медицини не є гіршою, навіть порівнюючи із європейською, тому їм теж є чому повчитися у нас”, – каже Іван Дирів.

Провели для українських медиків у Румунії також тренінги, які стосувалися емоційного вигорання та роботи з пацієнтами.

“Зараз ми зробили хорошу взірцеву лабораторію, куди приємно зайти лікарям. Там чудові умови праці. Словами не передати, яке жахіття було до. Коридори були радянські, проводи висіли, в санвузли було дуже неприємно зайти, ба більше, вони часом були закриті. Зараз – то небо і земля”, – підсумовує очільник громади.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,100ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд