12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

“Важлива кожна секунда”: у Франківську поліціянти, рятувальники та медики вчилися взаємодіяти на місці аварії (ФОТОРЕПОРТАЖ)

31 жовтня в Івано-Франківську на симуляційному майданчику рятувальники, поліціянти та медики “швидкої” разом навчалися діяти на місці дорожньо-транспортної пригоди. 

Очільник Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги Мирон Матейко розповів “Галці”, що вони створили спеціальний майданчик для спільного навчання усіх трьох служб. 

“Цей захід необхідний для узгодження дій. Під час аварій є травми різного ступеня, тому співпраця між трьома службами має бути налагоджена так, щоб кожна хвилина і кожна секунда були відведені для порятунку життя. А не як на практиці, що всі чекають поки приїде швидка. Я взагалі думаю, що кожен громадянин має вміти надавати першу невідкладну допомогу”, — пояснює Мирон Матейко.

За його словами, курси невідкладної допомоги в навчально-тренувальному комплексі цього року пройшли понад 8 500 жителів Прикарпаття. 

На симуляційному майданчику розмістили чотири автівки, які імітували різні аварійні ситуації. Були й різні постраждалі, серед них – діти та пенсіонери. 

“Найважчий випадок з представлених — це автомобіль перевернутий на дах, а постраждалий знаходиться на задньому сидінні. Такого пацієнта досить складно витягувати. І якщо їх неправильно витягувати, то можна нанести додаткові травми. Тому дуже важливо зробити це якісно”, — говорить фельдшер Олег Водославський.

Начальниця відділу зв’язків з громадськість Управління патрульної поліції Прикарпаття Олександра Бабецька зазначає, що дуже часто саме патрульні першими опиняються на місці ДТП, тому це навчання для них дуже актуальне: 

“Ми повинні комунікувати й відпрацьовувати навички на заняттях для того, щоб безпосередньо на місці аварії розуміти свою сферу відповідальності. На місці події не завжди є вільні руки, тому можуть допомогти поліціянти – стати тими “вільними руками””, — зазначає Бабецька.

Вона також додала, що за статистикою найбільша кількість аварій трапляються в осінньо-зимовий період, тому водіям варто не забувати користуватися пасками безпеки. Пішоходом поліціянтка радить носити на одязі світловідбивні елементи та переходити дорогу тільки на пішохідних переходах. 

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд