13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

“Лицарство – братство”: франківські ліцеїсти їздили до Польщі досліджувати лицарську культуру (ФОТО, ВІДЕО)

24 жовтня у ліцеї №23 презентували результати проєкту «Лицарство – братство. Лицарський похід за спільне польсько-українське майбутнє». У ньому взяли участь 35 учнів шкіл з Івано-Франківська та Нової Соли, що в Польщі. 

Про це пише Галка з місця події.

В Охотниці Дольній Малопольського воєводства учні організували показ середньовічної моди, відвідали майстер-класи середньовічних професій та навіть створили власний комікс. Під час підготовчого етапу учням також проводили тематичні екскурсії. Вони відвідали різні замки на теренах України: замок Паланок, замок Шенборнів, інтерактивний музей лицарства в Надвірній, Буданівський замок.

“Ми збирали інформацію не тільки в інтернеті, в історичних джерелах і так далі. Ми намагалися побачити, які ще матеріальні пам’ятки збереглися. Пам’ятки, які би могли нас надихнути, інспірувати до тих наших подій, які нас чекали уже на теренах Польщі”,- розповіла керівниця проєкту Уляна Небор.

Учні розповіли, що найцікавішою частиною для них було відвідини різноманітних майстер-класів, екскурсій та спілкування й співпраця з польськими колегами:

“На мою думку, найцікавіша частина проєкту полягала у майстер-класах. Під час них ми дізнавалися багато різної нової цікавої інформації, також ми були залучені у багатьох різних заходах, які були присвячені нашій темі проєкту. Саме тема лицарства та братерства полягала у тісній співпраці учнів з нашої української сторони та учнів з польської сторони”,- розповів учасник проєкту, учень школи №23 Вадим Скочеляс-Мізерак.

Уляна Небор вважає, що в таких проєктах діти можуть себе реалізувати не тільки в межах навчальної програми, або проєктних завдань, які вимагають прикладного застосування їхніх знань, а й поза межами навчання.

“Наприклад, вони мали завдання заповнити практичну роботу по проєкту, відповідали на запитання: які лицарські цноти для тебе є важливі, як ти їх розумієш, що для тебе є братерство, як ти розумієш це поняття? Вони аналізували елементи середньовічного одягу, побуту та професій. Вони мали можливість розкритися внутрішньо, показати якісь свої заховані здібності”,- додала Уляна.

В рамках проєкту учні створили комікс, за основу якого взяли двоголову курку. Вона уособлює російську узурпацію українського населення.

“В основу цього коміксу було покладено те, як двоголова курка захоплює своїми пазурами Україну і Польща надає свою допомогу нам у вирішенні цього питання. Загалом мета цього коміксу – показати надзвичайну підтримку Польщі у війні Росії з Україною”,- розповів Вадим.

Керівниця проєкту надіється, що це не остання спільна робота з Центром професійної та безперервної освіти “Elektryk” у Новій Сулі:

“Маємо надію, що ми будемо мати і далі цю співпрацю. В нас підписана угода між нашою школою і навчальним закладом у Новій Сулі, тому будемо сподіватися, що цей проєкт однозначно не останній, бо в нас багато ще є такого, над чим ми можемо спільно працювати, що ми можемо спільно показати”,- завершила Уляна.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд