3.4 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 21 Жовтня, 2024

Реклама

spot_img

Понад 300 фермерів з Івано-Франківської ТГ отримали гроші на ведення господарства

Отримати кошти можуть ті господарі, які займаються фермерством та подали заявки в будь-яке відділення ЦНАПів Івано-Франківської громади.

Господар Володимир Савчак з Чернієва отримав цього року вже 54 тисячі гривень. Бо має і свиноматок і корів.

Його історію розповідає мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Я дуже вдячний за те, що є така програма. Це дуже велика поміч. Бо зараз, на жаль, сільське господарство є практично збитковим. Вижити важко. В магазинах все є, дешевше, але це натуральна продукція. Кошти витрачаю на корма, пшеницю зараз купую, кукурудзу, буряк. Йде близько 10 тонн бульби дрібної. Це допомога сильна», – зізнається фермер.

Отримати кошти можуть ті господарі, які займаються фермерством та подали заявки в будь-яке відділення ЦНАПів Івано-Франківської громади.

Так от цього року вже понад 300 фермерів отримали гроші на ведення господарства.

“Ми хочемо, щоб люди займались сільський господарством. Щоб тваринництво не пропало. Адже, утримувати худобу – це дуже складна справа. Тому ми надаємо підтримку. Людина, якщо тримає корову, коня, кіз, вівці, свиноматку, бджоли, системи поливу – може отримати кошти. Наступного року будемо продовжувати цю програму”, – пояснює мер.

Він додає, якщо раніше виділяли кошти на один вид тваринництва – то зараз допомогу зможе отримати фермер, який утримує різні види худоби. Основне, щоб людина була зайнята, могла заробити й мати якісну продукцію для себе та покупців.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,100ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд