13.8 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Тендер на 477 мільйонів: у Верховинській лікарні розповіли, де шукатимуть гроші на реконструкцію та добудову (ФОТО)

Директорка «Верховинської багатопрофільної лікарні» Галина Кікінчук розповіла Галці, що кошти на реалізацію реконструкції за 477 470 232 гривень, планують поступово залучати в іноземних та державних донорів. Наразі у лікарні є певна частина грошей для початку робіт.

Йдеться про оприлюднений на сайті Prozorro тендер, який вивчала Галка.

КНП “Верховинська районна лікарня Верховинської районної ради” оголосила тендер на реконструкцію лікарні в селищі Верховина за адресою вулиця Невестюка, 2. Очікувана вартість предмета закупівлі становить 477 470 232 гривень. За ці кошти заплановано реконструкцію 4-поверхового будинку на ділянці більш як 3 гектари. На будівельні роботи планується витратити близько 200 мільйонів, на устаткування теж 200 мільйонів, а на інші витрати – близько 90 мільйонів.

Керівництво Верховинської багатопрофільної лікарні планує звертатися в усі можливі державні інстанції по грошову допомогу, а також розраховує на європейські гранти. По договору на 2023 рік сума витрат на роботи становить 1 000 000 гривень. У лікарні вже є деякі кошти, аби почати роботи. Далі установа розраховує на залучення грошей різних донорів. У 2024 році вартість робіт складатиме 4 000 000 гривень. У 2025 році ця сума вже становитиме 421 460 610 гривень. А у 2026 році – 45 000 000 гривень.

За словами директорки Галини Кікінчук, такі плани по реконструкції зумовлені тим, що зараз корпуси лікарні з робочими відділеннями старі та не відповідають сучасним вимогам, а подекуди аварійні. Верховинська багатопрофільна лікарня розташована в пристосованих приміщеннях, які побудовані на початку 20 століття (1916-1936 роки) і має децентралізований тип. Приміщення в основному двоповерхові. Капітальні ремонти проводяться постійно, однак ефект низький через застарілість приміщень. Відділення розміщені в старих непридатних приміщеннях, віддалених від центрального корпусу.

«На даний час ми маємо всі умови роботи, обладнання, проте, не маємо приміщень у відповідному стані. Ми стараємось відповідати вимогам Національної служби здоров’я України. Але повністю відповідати цим вимогам неможливо через старі корпуси. Ну нам вкрай необхідна ця “нова лікарня”», – зазначила Галина Кікінчук.

*На фото: сходи у терапевтичному відділенні.

Раніше, протягом року на “стаціонарі” у Верховинській лікарні знаходились орієнтовно 3500 тисячі людей. Станом на зараз лікарня приймає вже 9000 людей в рік.

Недобудова, яку планують реконструювати, стоїть там ще з 1989 року. Туди хочуть перемістити частину вже наявних стаціонарних та допоміжних відділень, а також створити нове амбулаторне та стаціонарне реабілітаційне відділення. Зокрема, на ньому лікарня акцентує увагу.

«Маємо надії, що кошти знайдуться. Тому що реабілітаційне відділення зараз дуже потрібне. Військовим зараз потрібна реабілітація. А Верховинщина, гори – найкраще місце для цього», – розповіла Галина Кікінчук.

*На фото діючий центральний корпус та недобудова 1989 року.

Довідково: до участі в тендері зголосилось лише товариство “Промбудсервіс-Косів”. Підприємство зареєстроване у місті Косові у липні 2021 року. Засновниками є троє косівчан: Володимир Тинкалюк, Ігор Харук, Степан Костирко. Відомо, що кілька тижнів тому вже був укладений договір між цією організацією та Верховинською багатопрофільною лікарнею на 1 444 547 гривень на капітальний ремонт сходової клітки та відділення гінекології закладу.

Як раніше писала Галка, Верховинська багатопрофільна лікарня оголосила тендер на реконструкцію та добудову на суму 477 мільйонів гривень. Контролюючі органи провели моніторинг та порушень не виявили.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд