12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Рідним загиблого Героя Андрія Гнипи передали орден “За мужність” ІІІ ступеня (ФОТО)

19 червня 2023 року президент України нагородив прикордонника Андрія Гнипа з Івано-Франківська (посмертно) орденом за мужність ІІІ ступеня. Цю нагороду, 13 жовтня передали батькам та дружині загиблого Героя.

Про це пише Галка з посиланням на Указ президента України Володимира Зеленського та сторінку голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

Андрія Гнипа мобілізували до лав ЗСУ у травні 2022 року. Він служив у 27 прикордонному загоні імені героїв Карпатської Січі. Загинув 19 жовтня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу противника по українських позиціях в районі населеного пункту Першотравневе, що на Донеччині.

“За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне і бездоганне служіння Українському народові постановляю:

у Державній прикордонній службі України:

Нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня ГНИПА Андрія Івановича (посмертно) — молодшого сержанта”, – йдеться в Указі президента.

Як раніше писала Галка, 19 жовтня 2022 року у бою з окупантами неподалік села Новий Лиман, що на Харківщині, загинув 34-річний франківець Андрій Гнип.

Фото зі сторінки голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд