13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У Франківському пологовому юніорок безплатно вакцинують від вірусу папіломи людини

У Франківському перинатальному центрі дівчатка віком 9-14 років можуть вакцинуватися від вірусу папіломи людини безплатно двома дозами. Перед вакцинацією усім буде проводитися огляд педіатра – професора Кочерги. 

Про це пише Галка з посиланням на міський клінічний перинатальний центр.

Вакцинація проводитиметься у вівторок та четвер, з 10 жовтня у міському перинатальному центрі на вул. Чорновола 49, Гінекологічний корпус, 1 поверх.

Реєстрація за посиланням.

Вірус папіломи людини є найпоширенішою інфекцією, що передається статевим шляхом. Є понад 80 типів папіломавірусу людини, приблизно 30 з них можуть уражати шийку матки та вважаються онкогенними. ВПЛ 16 та 18 типів найчастіше пов’язують з раком шийки матки. Близько 70% випадків РШМ асоціюють з інфікуванням цими типами ВПЛ. Імунна система організму може боротися з інфікуванням вірусу, проте у певної кількості жінок інфікованих ВПЛ, розвивається РШМ.

Дітям рекомендовано проводити щеплення 2-ма дозами у віці 9-14 до початку статевого життя. Щеплення роблять і хлопцям також, адже вони можуть бути носіями вірусу. Людям, які живуть із ВІЛ, для захисту від папіломавірусної інфекції, незалежно від виробника вакцини та віку вакцинації, потрібно ввести 3 дози вакцини. Вакцинація проти ВПЛ рекомендована не всім дорослим старше 26 років, оскільки у цьому віковому діапазоні вона може бути не такою ефективною. Однак, після консультації з лікарем дорослі у віці від 27 до 45 років також можуть зробити щеплення. 

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд