11.8 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Понад дві тисячі прикарпатців надають безоплатне житло переселенцям, отримуючи щомісячну компенсацію, – ОВА

В рамках соціального проєкту “Прихисток”, власники житлових приміщень, які тимчасово розміщують внутрішньо переміщених осіб, отримують від держави 450 гривень компенсації за кожного мешканця. Наразі у Франківщині 2326 таких власників житла, де проживає 6854 ВПО. Від початку року область сплатила компенсацію на суму понад 90 мільйонів гривень.

Про це пише Галка з посиланням на сторінку Івано-Франківської ОВА.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 № 333 визначений Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб відповідно до якого власники житлових приміщень можуть отримати компенсацію по 450 гривень за місяць проживання кожної внутрішньо переміщеної людини.

Наразі в Івано-Франківській області в рамках проєкту 2326 власників надають своє житло для проживання 6854 ВПО. Від початку року сума виплачених компенсацій власникам житлових приміщень в області становить понад 90 мільйонів гривень.

Для того, щоб отримати компенсацію, власнику житлового приміщення необхідно звернутись до ЦНАПу або місцевого органу самоврядування та подати заяву і необхідні підтвердні документи, а надалі щомісяця, до 5 числа наступного за звітним, подати заяву на отримання компенсації.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд