12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

На Івано-Франківщині презентували національний проєкт: «Відновлення економіки на звільнених територіях»

Економіка України перебуває під великим тиском через військові дії. Щоб її врятувати, продовжувати та розвивати роботу підприємств під час війни, необхідно оперативно реагувати на виклики та знаходити нові ресурси для підтримки діяльності бізнесу.

Пише Голос-Інфо, посилаючись на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію

З цього приводу за участю представників міністерств, посадовців обласної військової адміністрації, керівників регіональних центрів зайнятості, керівництва Івано-Франківської та Павлоградської територіальних громад, президентів Торгово-Промислових палат та представників бізнесу відбулося засідання “круглого столу” в рамках нового бізнес-проєкту «Відновлення економіки на звільнених територіях».
Важливо, що Івано-Франківщина стала четвертою областю в Україні за кількістю релокованих підприємств. За період дії програми «Релокація бізнесу» опрацьовано понад 500 запитів від фізичних і юридичних осіб, які були зареєстровані на сайті Мінекономіки України.
На Прикарпаття переїхали, розпочали роботу та випускають продукцію 80 суб’єктів господарювання. Заступник голови Івано-Франківської ОВА CDTO Богдан Футерко зазначив: «Безумовно, найважливіше сьогодні для кожного — безпека. Наша область є тиловою, тут немає активних бойових дій, тому бізнес може продовжувати функціонувати. Очікую, що проєкт «Відновлення економіки на звільнених територіях», що реалізовує команда ГО «Розвиток бізнес-сектору України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), сприятиме розвитку бізнес-середовища, допоможе у пошуку нових партнерів, контактів, надасть цікаві можливості для співпраці. Впевнений, що відновлення економіки на деокупованих територіях є нашим спільним завданням влади, бізнесу та громад всіх регіонів країни».
У форматі онлайн до “круглого столу” долучилася заступниця міністра економіки Тетяна Бережна, яка наголосила: «Діалог між центральною владою та місцевою владою є надзвичайно важливим, тому що ми повинні в ці складні часи грати як одна міцна команда. Дійсно в час війни ми повинні розуміти, що битви виграє армія, а саме війну виграє економіка. І ми повинні все робити разом для того, щоб і бізнес, і влада були максимально ефективними».
Керівниця проєкту Леся Круп’як наголосила: «Ми ставимо собі за мету посприяти відновленню зав’язків та системній співпраці між підприємцями дванадцяти областей. Повномасштабна війна в Україні створила для бізнесу серйозні виклики. Але завдяки правильним підходам, є чимало успішних бізнес-кейсів, що можуть бути прикладом для інших. Ми маємо про них розповідати. Адже бізнес – це основа економіки країни»
Новий проєкт «Відновлення економіки на звільнених територіях» пройде у двох етапах. Зокрема, на першому етапі команда проєкту організує три стаді-тури в Чернігівській, Сумській та Дніпропетровській областях, де учасники зможуть побачити як працює малий та середній бізнес в прифронтових регіонах. А на другому етапі відбудеться міжрегіональний бізнес-форум у Чернігові, де представлять успішні бізнес-кейси.
Проєктна менеджерка, бізнес-експертка Марія Савка розповіла: «Під час стаді-турів відбудуться зустрічі, навчання, поїздки на підприємства, які представляють відповідну галузь і, паралельно, ми будемо чути урядовців, регіональну владу, ми будемо чути бізнес. І якраз в контексті цього всього ми зробимо висновки щодо того, які потрібні зміни для тих програм, які діють, а що треба нового». За підсумками заходу учасники поділилися ідеями щодо бізнес-співпраці та обговорили план дій. Попередньо організатори проєкту зазначили, що перший стаді-тур відбудеться цьогоріч у Сумах вже наприкінці жовтня. Додамо, що даний проєкт здійснюється за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) та в основному реалізовуватиметься на прифронтових територіях України.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд