11.9 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Реклама

spot_img

Спортивні династії: калуські важкоатлети завоювали 17 медалей на обласному чемпіонаті

У Коломиї відбувся чемпіонат області з важкої атлетики серед юнаків та дівчат віком до 13 років та юніорів і молоді віком до 23 років.

Калуш на змаганнях презентувала команда вихованців тренерів ДЮСШ «Сокіл» Ігоря Стечака та Марії Відливаної. Усі 17 калуських спортсменів, заявлених до участі в чемпіонаті, успішно виступили і повернулися додому з нагородами, інформують “Вікна”.

“Мене вразив результат дев’ятикласника ліцею імені Дмитра Бахматюка Ореста Мудрика, який займається неповний рік, — поділився майстер спорту Ігор Стечак. — Він був наймолодшим і найлегшим у категорії до 61 кг. І коли я побачив його суперників віком до 23 років, то спочатку склалося враження, що йому призового місця не здобути. Але Орест на рівні з усіма успішно впорався у дисципліні ривка, піднявши ідеально технічно 52 кг, а у поштовху встановив свій власний рекорд, піднявши 60 кг. А відтак із загальним результатом 112 кг здобув «бронзу», залишивши позаду своїх старших за віком суперників з Івано-Франківська та Коломиї”.

Спортивні династії: калуські важкоатлети завоювали 17 медалей на обласному чемпіонаті 1

Старший брат Ореста — Володимир Мудрик, учень Калуського ліцею №3, також був у цій ваговій категорії та міг стати чемпіоном. Проте спробу у 67 кг в поштовху йому судді не зарахували. Відтак із результатом 117 кг, що на кілограм менше, ніж у переможця з Коломиї, він піднявся на другу сходинку п’єдесталу.

“Тішуся і братами Сашком і Володимиром Каменчуками. Старший Володя здобув звання чемпіона області у категорії до 73 кг, а його брат Олександр – “бронзу” у змаганнях серед юнаків до 13 років. Обоє вчаться в ліцеї імені Бахматюка, — зазначив тренер переможців.

А 11-річний Максим Климкович (ліцей №3) переміг у категорії до 38 кг, бо хоче досягти успіху свого старшого брата Юрія Климковича, який у липні на чемпіонаті Європи став срібним призером.

“Йому лише 11 років, але хлопчина впертий, не лінувався влітку приїжджати на тренування з Верхньої. До того ж і його батько Ігор Дмитрів, і старший брат Максим також займалися важкою атлетикою. Тому перші змагання і перше «срібло» у категорії до 73 кг — це вагомий крок у його житті, — переконаний Ігор Стечак.

Через два тижні у Коломиї відбудуться змагання чемпіонату України з важкої атлетики. У складі збірної області виступлять Володимир Щавінський, Владислав Поважняк та Юрій Климкович.

Спортивні династії: калуські важкоатлети завоювали 17 медалей на обласному чемпіонаті 2

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,100ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд