11.4 C
Ivano-Frankivsk
Неділя, 8 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

ІТ компанії з Прикарпаття у 2022 заробили 700 мільйонів гривень: дослідження YouControl

У 2022 році в Івано-Франківській області працювали 94 ІТ-компанії з ненульовою виручкою, чистий дохід яких склав приблизно 700 мільйонів гривень.

Про це пише “Галка” з посиланням на публікацію “Блог YC.Market”, де фінансовий аналітик YouControl Роман Корнилюк за допомогою інструменту “YouControl.Market”, підготував секторальне дослідження основних змін та нових тенденцій економічного розвитку українського IT-ринку під час повномасштабної війни.

Відповідно до карти ІТ компаній України за доходами у 2022 році в Івано-Франківській області працювали 94 ІТ-компанії з ненульовою виручкою, чистий дохід яких склав 0,7 мільярда гривень.
*(розподіл здійснено за регіоном державної реєстрації станом на 31.12.2022 року).

Для формування вибірки дослідження було відібрано усі діючі компанії України з ненульовим чистим доходом за 2022 рік, основний вид діяльності яких відповідає переліку таких ІТ-КВЕДів:

58.21 Видання комп’ютерних ігор
58.29 Видання іншого програмного забезпечення
62.01 Комп’ютерне програмування
62.02 Консультування з питань інформатизації
62.03 Діяльність із керування комп’ютерним устаткованням
62.09 Інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп’ютерних систем
63.11 Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах
63.12 Веб-портали.”, – зазначається у дослідженні.
Також у дослідженні йдеться про те, що попередній аналіз “YouControl.Market” стосовно просторової трансформації структури доходів IT-компаній під час повномасштабної війни, показав, що у внеску в секторальній бізнес-активності посилилась роль Івано-Франківської, Львівської, Вінницької, Івано-Франківської, Одеської та Харківської областей.

“Варто зазначити, що на такий парадоксальний регіональний результат міг вплинути фактор успіху кількох компаній лідерів або ж ситуація фактичної релокації фахівців без зміни “юридичної прописки” самих компаній”, – відзначив Роман Корнилюк.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд